Поточна оперативна обстановка на півдні Україні: станом на 13:30 15.11.2022

♻️ Обстановка в операційній зоні на південнобузькому й таврійському напрямках складна, але контрольована.

♨️ Стабілізаційні заходи, які проводять Сили оборони, у щойно звільнених населених пунктах Херсонщини та Миколаївщини на правому березі Дніпра тривають. Поряд із цим наші підрозділи наносять вогневе ураження противнику на новооблаштованих позиціях лівого берега.

♻️ Морально-психологічний стан серед окупантів на низькому рівні. Особовий склад незадоволений рівнем забезпечення та діями командирів.

♨️ Але контрбатарейне протистояння триває, ворог не припиняє наносити вогневі удари по позиціях наших підрозділів та населених пунктах прилеглих до лінії розмежування, а саме по деокупованому правобережжю.

♻️ Протягом ночі, із застосуванням реактивних систем залпового вогню, артилерійських систем різного калібру та мінометів, ворог гатив по позиціях наших підрозділів та населених пунктах, прилеглих до лінії зіткнення у Бериславському районі Херсонщини.

♨️ Противник продовжував терор Нікопольського району Дніпропетровщини. З реактивних систем залпового вогню «Град» та важкої артилерії 152 калібру окупанти вдарили по Нікопольській, Марганецькій та Червоногригорівській громадах. У Нікополі пошкоджено багатоповерхові та приватні будинки, господарчі споруди, комерційне підприємство, лінії електропередач та газогін. Людських втрат та постраждалих не зафіксовано.

♻️ У Марганецькій та Червоногригорівській громадах масштаби руйнувань уточнюються. Там теж обійшлось без постраждалих.

🚀 Ракетно-артилерійські підрозділи Сил оборони, протягом ночі продовжували встановлювати вогневий контроль та наносити ураження по позиціях, пунктах базування, логістичних центрах та маршрутах противника. Попередньо є підтвердження знищення 3️⃣ одиниць автомобільної техніки.

Решта втрат ворога за минулу ніч дорозвідуються.

🔱🌊 У Чорному морі на чергуванні відмічається 1️⃣1️⃣ ворожих кораблів та катерів, які маневрують уздовж південно-західного узбережжя тимчасово окупованого Криму. У тому числі

1️⃣ ракетоносій, а саме – підводний човен, споряджений

4️⃣ крилатими ракетами типу «Калібр».

♨️ Загроза нанесення ворогом ракетних ударів та ударів дронами залишається стабільно високою. Перш за все, противник не полишає задуму про продовження руйнування енергетичної інфраструктури України.

♻️ Не виключається небезпека завдання ударів по цивільній інфраструктурі: транспортних підприємствах, адміністративних будівлях, комунікаціях.

♨️ Не нехтуйте власною безпекою, дослухайтеся до сигналів повітряних тривог. У разі небезпеки переходьте в укриття, не наражайте себе та своїх близьких на небезпеку. Будьте пильними, свідомими та обережними. Не намагайтеся передчасно поширювати інформацію про звільнення населених пунктів – ви посилюєте помсту ворога по його мешканцях, заважаєте Силам оборони проводити бойові дії.

♻️ Майте витримку і гарт, довіряйте тільки достовірним джерелам – нашим повідомленням, зведенню Генерального штабу та офіційно вповноважених посадових осіб.

Тримаймо стрій! ✊Разом до Перемоги!🇺🇦

Джерело