«Сьогодні папа Венедикт зустрів обійми люблячого Отця, а ми збагатилися ще одним заступником у небі», — владика Йосиф Мілян

  • Автор допису:

«Молімося за святий упокій папи Венедикта, який прожив скромне та гідне наслідування життя. Будьмо певні, що відтепер у небі маємо ще одного заступника, який зустрівши обійми милосердного Господа благає за всіх зранених українців та просить миру для нашої рідної України», – цими словами владика Йосиф Мілян, єпископ-помічник Київської архиєпархії УГКЦ, закликав усіх молитися за вічний упокій у святості папи-емерита Венедикта XVI.

Владика Йосиф зокрема зауважив, що останній день цього року ми проводжаємо під звуки вибухів та свист ракет. У стрічках новин читаємо про людське горе наших братів і сестер та про незламний дух українських воїнів, які гідно боронять нашу Батьківщину. Про це зазначає пресслужба Київської архиєпархії УГКЦ.

До нас дійшла сумна новина з Ватикану про упокій у Бозі папи-емерита Венедикта XVI. Цей потік інформації по-людськи є важким та сумним.

«Одначе пам’ятаймо, що від сьогодні у небі ми здобули ще одного покровителя, який у Господа заступатиметься за кожного з нас та випросить перемоги і миру для нашої землі. Тож нехай у цьому Новому році, який ось-ось загляне до наших осель, панують лише мир, любов та взаєморозуміння», – побажав архиєрей.

Нагадаємо, що похорон Венедикта XVI відбудеться у четвер, 5 січня 2023 року, на площі Святого Петра у Ватикані. Його о 9:30 очолить Папа Франциск.

З понеділка, 2 січня 2023 року тіло папи-емерита буде перебувати в базиліці Святого Петра, щоб усі бажаючі могли з ним попрощатися. Про це повідомляють новини Ватикану.

Пресслужба Секретаріату Синоду Єпископів УГКЦ

Джерело