Повномасштабне вторгнення росії. Випуск #317 за 07.01.2023 «Деградація всього, до чого торкнеться «русскій мір»

  • Автор допису:

1.     Історична подія: Предстоятель Православної церкви України митрополит Епіфаній 7 січня звершив богослужіння з нагоди Різдва Христового в Успенському соборі Києва. Це була перша в історії літургія предстоятеля автокефальної ПЦУ в Києво-Печерській лаврі. Сподіваюсь, наступного року вже на офіційному рівні будемо святкувати Різдво 25 грудня! https://soc.obozrevatel.com/ukr/prazdniki/rizdvyana-sluzhba-v-golovnomu-sobori-kievo-pecherskoi-lavri-z-epifaniem-onlajn-translyatsiya.htm (фото і відео).

2.     Через історичну службу ПЦУ у Лаврі рашисти знов показали всьому світу своє нацистське нутро. Почитайте коменти сатанюк https://twitter.com/i_army_org/status/1611668513848004608 (скріни).

3.     У тимчасово окупованому росією місті Джанкой на півночі Криму помічено ешелон із 30 бойовими машинами десанту https://twitter.com/CrimeaUA1/status/1611613920107827207 (фото).

4.     Джанкойський район, селище Маслово. Воняки рф перепахали все навкруги своїм залізом. Поки одні ватоголові жаліються, що не можуть дому дістатися, інші волають, що не можна таке оприлюднювати https://twitter.com/RoksolanaKrim/status/1611657645777199104 (фото-скрін).

5.     У Севастополі стався якийсь Різдвяний бадабум. Русня каже, що знов безпілотник ЗСУ нібито збила https://twitter.com/RoksolanaKrim/status/1611653257293611009 (скріни).

6.     Кафе у центрі Севастополя відмовилося обслуговувати озброєного Z-окупанта. Вата і пропагандони були обурені, власниці кафе Олені Богадерєвій довелось терміново вибачатися, нахвалювати вбивць, мародерів і гвалтівників, а також обґрунтовувати відмову тим, що “до закладу вже навідувалися чоловіки зі зброєю та у камуфльованому одязі, їхній відпочинок швидко перетворювався на бійку”, бо русня – не люди. Крім того, власниця кафе жаліється, що через бійки вже боїться людей у камуфляжі, але все одно дуже-дуже і вона, і всі співробітники кафе “Молодість” підтримують війну проти України. Запам’ятаємо https://twitter.com/CrimeaUA1/status/1611421495703764992 (фото-скрін).

7.     В Севастополі ще трьох знищених окупантів закопали із 810-ї бригади ЧФ рф, яка за час повномасштабного вторгнення вже, мабуть, три склади змінила, відправившись до пекла https://twitter.com/CrimeaUA1/status/1611730909027532801 (фото).

8.     Послухайте, як окупанти катують нас майже цілодобово. Всюди в окупації встановлені такі матюкальники, з яких ллється блювотна пропаганда і діти читають вірші про “велич” росії. До речі, навіть вату нудить від цього. Це Севастополь https://twitter.com/CrimeaUA1/status/1611363004645543936 (відео).

9.     В Алушті з матюкальників якісь воплі птеродактелів роздаються. Люди лаяться сильно. Але ж хоч не патріотичні російські пісні! https://twitter.com/RoksolanaKrim/status/1611688874039812096 (відео).

10. У тимчасово окупованому Криму вже декілька днів спостерігається дефіцит бензину на АЗС. Раніше заступник постійного представника Президента України в АРК Денис Чистіков заявив, що в Криму підвищилися ціни на бензин, продукти харчування, ліки через те, що багато хто з приватних перевізників відмовляється користуватися “сухопутним коридором у Крим”, що вже знаходиться в зоні ураження ЗСУ https://qirim.news/novosti-uk/u-sevastopoli-ta-simferopoli-defitsyt-benzynu/

11. У Криму спостерігається дефіцит імпортних препаратов в аптеках – через санкції, і будь яких препаратов – через логістику. Вата жаліється і навіть вимагає надати доступ до українських ліків. Крім того, росіян називають нацистами, бо через нестачу медичних препаратів люди просто гинуть https://twitter.com/RoksolanaKrim/status/1611339241375547392 (скріни).

12. За минулу добу армія рф 39 разів обстріляла Херсонську область. Одна людина загинула, ще семеро отримали поранення. Рашисти завдали ударів з реактивних систем залпового вогню, мінометів, ствольної артилерії та танків. Через влучання ворожих снарядів суттєво пошкоджені об’єкти цивільної інфраструктури, деякі домоволодіння уже не підлягають відновленню, пошкоджено газові труби та трансформаторну підстанцію https://www.npu.gov.ua/news/politsiia-vidkryla-22-kryminalni-provadzhennia-za-faktamy-voiennykh-zlochyniv-armii-rf-na-khersonshchyni (фото).

13. Окупанти здійснили 17 вогневих атак у 10 населених пунктах Донеччини. Знищено та пошкоджено 31 житловий будинок, підприємство, лікарня, господарча споруда, автомобілі, гаражі. У Бахмуті загинула жінка-волонтер. Поранень дістали цивільні мешканці, серед них – два працівники поліції https://www.npu.gov.ua/news/ubyti-i-travmovani-tsyvilni-meshkantsi-ponad-30-ruinuvan-rezultat-voiennoi-ahresii-rosii-na-donechchyni-za-dobu (фото).

14. Сьогодні росіяни знов обстріляли Бахмут. Двоє людей вбито, більше десяти – поранені. Таке у русні “перемир’я” https://twitter.com/KazanskyiDenis/status/1611692814957428737 (фото-скрін).

15. Запоріжжя. Поліція зареєструвала 13 повідомлень про зруйновані домівки в населених пунктах Пологівського та Василівського району, також пошкоджені складські приміщення та магазини. Інформації про поранених не надходило https://www.npu.gov.ua/news/blyzko-220-vluchan-vorozhykh-snariadiv-po-huliaipoliu-za-dobu-na-zaporizhzhi (фото).

16. Пам’ятаєте історію Богданчика, якого врятували поліцейські з Бахмута? Тоді життя батьків дитини забрали росіяни – вагітна мама та вітчим загинули на вулиці від осколкових поранень. Дитина у розпачі поїхала на велосипеді на те місце, де загинули батьки й ненароджений братик чи сестричка. Поліцейські, дізнавшись про осиротілого хлопчика, евакуювали його з міста. Після евакуації Богданчик пройшов реабілітацію в освітньо-оздоровчому таборі Gen.Ukrainian на півдні Іспанії. Там дитина вперше побачила море… Щодня хлопчик вчився боротися зі своїми страхами та проживати свій болючий досвід. І він дуже швидко адаптувався і став зіркою табору. Богдан дуже активна дитина, щиро радіє успіхам інших, любить спорт, музику та обійми. Зараз Богдан повернувся до сім’ї, яка опікується ним, хлопчика забрала колишня дружина вітчима. Команда Gen.Ukrainian тримає зв’язок з родиною та продовжує підтримувати хлопчика https://t.me/UA_National_Police/9492 (фото).

P.S. “Діти колядують. А оскільки колядки існують лише українські, то їм навигадували свої, високодуховні. І тепер діти виконують якийсь шансон, а подекуди і володимирський централ. Деградація всього, до чого торкнеться “русскій мір”, – написав кримчанин.

Джерело