Мощі і копію чудотворної ікони Івана Хрестителя виставили для почитання у Гошеві

Мощі і копію чудотворної ікони Івана Хрестителя виставили для почитання у Гошеві

18 січня 2022 року Божого в навечірʼя Богоявлення Господнього на Ясній Горі в Гошеві відбулося Велике Водосвяття. Також в цей день в монастирському храмі виставлені для почитання мощі і копія чудотворної ікони Івана Хрестителя. Реліквії були привезені із Улашківського монастиря отців Василіян, що на Тернопільщині.

Митрополит Атаназій Шептицький свого часу уділив відпуст тим, хто молитиметься перед цією святинею.

Заохочуємо усіх бажаючих приходити і просити у святого Івана Хрестителя благословення та допомоги та віддатися під його могутнє заступництво.

Історія:

 “Чудотворну ікону святого Івана Хрестителя, «принесли із собою у 1315 році кілька монахів, що поселилися у вапнякових печерах гори» у с. Улашківці, 20 кілометрів від м. Чорткова, Тернопільська обл. Саме через цю чудотворну ікону св. Предтечі село Улашківці стало славним місцем паломництва. В «Календарі Світла» періодичне видання Василіанського чину, згадується, що «вістку про монахів василіан та ікону св. Івана розносили по усій Європі купці. Відомо що у 1775 році перероблено шати ікони св. Івана Хрестителя, які перебувають на чудотворній іконі святого Івана Хрестителя. Чудотворна ікона св. Івана Хрестителя надзвичайно відома і дуже почитаємо, адже завдяки заступництву св. Івана Хрестителя через цю чудотворну ікону відбувається багато чудес навернення і зцілення й оздоровлення душ і тілес молільників перед цією чудотворною іконою. Відпуст для почитателів цієї чудотворної ікони надав митрополит Атаназій Шептицький у 1738 році. На цій чудотворній іконі святий Іван Хреститель зображений у довгій туніці та плащі, перев’язаний паском і взутий у сандали”.

Джерело