З ПЕРШОГО СОБОРНОГО ПОСЛАННЯ СВЯТОГО АПОСТОЛА ІВАНА (4, 20 – 5, 21) ▪ ЧЕТВЕР

Щоденно зі столу слова Божого Господь промовляє до нас і Своїм словом супроводжую. Читання послань Святих Апостолів та Євангелії Ісуса Христа ведуть нас дорогою мудрості – християнського досвіду, тобто нашого особистого і спільного в Церкві, крокування за Воскреслим і Прославленим Господом. Цього року наше духовне паломництво будемо супроводжувати повчаннями Апостолів.

Вслухаючись в їхні слова бажаємо зростати в у свідомості дітей Церкви, як це переживали перші християни коли чекали на прихід Очевидців. У наших днях як тоді переживаємо страх, розгубленість, втому, часом йдемо звикнувши і не очікуючи від життя і від віри нічого іншого – тому потребуємо слова Апостолів, щоб оновити нашу бути з Ісусом.

Провадить молитовне читання священник – отець Віталій Храбатин.

З ПЕРШОГО СОБОРНОГО ПОСЛАННЯ СВЯТОГО АПОСТОЛА ІВАНА (4, 20 – 5, 21)

Улюблені, коли хто каже: я люблю Бога і ненавидить брата свого, той неправдомовець. Бо хто не любить брата свого, якого бачить, той не може любити Бога, якого не бачить. І таку ми заповідь одержали від нього: хто любить Бога, той нехай любить і брата свого.

Кожен, хто вірує, що Ісус є Христос, народився від Бога; і кожен, хто любить того, хто породив, любить і того, хто народився від нього. З цього пізнаємо, що любимо дітей Божих, коли Бога любимо і заповіді його виконуємо. Це бо любов до Бога: берегти його заповіді. Заповіді ж його нетяжкі. Бо все, що народжується від Бога перемагає світ. Ось перемога, що перемогла світ: віра наша. А хто перемагає світ, як не той, хто вірує, що Ісус – Син Божий?

Це той, хто прийшов через воду й кров: Ісус Христос. І не тільки у воді, але у воді і в крові. І Дух свідчить, бо Дух – правда; бо троє свідчать на небі: Отець, Слово І Святий Дух; і ці троє — одно. І троє свідчать на землі: Дух, і вода, і кров, і ті троє — одно. Коли приймаємо свідоцтво людське, свідоцтво Боже більше. Таке бо свідоцтво Боже, що він нам свідчить про Сина свого. Хто вірує в Сина Божого, має в собі це свідоцтво. Хто не вірує в Бога, його робить неправдомовним, бо він не вірить свідоцтву, яким Бог свідчить про Сина свого. І ось це свідоцтво: Бог дав нам життя вічне, і це життя – у його Сині. Хто має Сина, життя має; хто ж Сина Божого не має, життя не має.

Це я вам написав, щоб знали, що маєте життя вічне, ви, що віруєте в ім’я Сина Божого. І ось те довір’я, що ми маємо до нього: коли чого просимо за його волею, він вислухає нас. І коли знаємо, що він вислухає нас, чого б ми не просили, знаємо, що одержуємо, що просили.

Коли хто бачить брата свого, що грішить гріхом не на смерть, нехай молиться, і він дасть йому життя, тому, що грішить не на смерть; бо є гріх, що веде до смерти, і я не за цей кажу, щоб молитися. Всяка несправедливість – гріх, але є гріх, що не веде до смерти.

Знаємо, що кожен, хто народився від Бога, не грішить. Але хто родився від Бога, береже себе, і лукавий його не чіпає. Знаємо, що ми від Бога і що ввесь світ лежить у владі лукавого. Знаємо також, що Божий Син прийшов і дав нам розум, щоб ми Правдивого пізнали. Ми – у Правдивім, у його Сині Ісусі Христі. Він правдивий Бог і життя вічне. Дітоньки, бережіться бовванів.

=

Поширюйте відео!

=

Підпишіться http://bit.ly/33c60vX та вмикайте 🔔,

щоб вчасно отримувати сповіщення про онлайн-трансляції та нові відео.

Звертаємо вашу увагу на розклад регулярних трансляцій,

на нашому YouTube-каналі:

Щоденно о 10.00 • звернення Глави УГКЦ https://bit.ly/3TscUG4

20.00 • Вервиця єднає! https://bit.ly/3s0iK5Z

Пн.-Пт. о 12.00 • молебень за Україну https://bit.ly/3TscUG4

Субота о 18.00 • Вечірня https://bit.ly/33Rvtea

Неділя об 11.00 • Божественна Літургія https://bit.ly/33Rvtea

=

Живе телебачення Української Греко-Католицької Церкви:

• сайт http://zhyve.tv/

• Facebook https://www.facebook.com/Zhyve.tv/

• Instagram https://www.instagram.com/tv.ugcc/

• YouTube https://www.youtube.com/pressugcc

• підтримати http://zhyve.tv/donate/

=

Україна молиться!

=

† Українська Греко-Католицька Церква (УГКЦ) / Ukrainian Greek Catholic Church:

• сайт http://ugcc.ua/

• храми https://map.ugcc.ua/

#Молитва #Літургія #УГКЦ

Джерело