Піст – радісний час

Сьогодні у Львівській Духовній Семінарії відбулась Архиєрейська Божественна Літургія, яку очолив владика Богдан Данило, єпископ Пармської єпархії Святого Йосафата.

Владика вперше від початку війни відвідав Україну.  У своєму слові до спільноти єпископ наголосив на тому, що ми вже скоро ввійдемо у Великий піст, зокрема вже і зараз Євангельські читання нас вводять якраз у ці події, які передують Воскресінню. Владика ще раз розглянув ті неділі, які приготовляють нас до посту, зокрема зупинився  на розповідях про митаря і фарисея та блудного сина. Промовивши до семінаристів, єпископ акцентував на тому, що кожен з духовенства покликаний у цей час війни відповідати на питання людей: “Де є Бог у ці скрутні часи, часи, коли вбивають рідних?”  Руками та словом богопосвячених осіб Бог буде зціляли рани тих, хто буде шукати відповіді на ці запитання. Бо через те, що у Ісусі Христі наша надія, ми здобудемо перемогу, як і Христос у святі свого Воскресіння. 
Наприкінці Архиєрейської Літургії о. д-р. Ігор Бойко, ректор семінарії, висловив подяку владиці, який після повномасштабної війни також допомагав українцям фінансово.

Більше фото можна переглянути тут

Петро Рижук, 
Медіа-центр ЛДС

Піст – радісний час

Джерело