⚛️ Керівник Енергоатома зустрівся з інспекторами МАГАТЕ на Хмельницькій АЕС

⚛️ Керівник Енергоатома зустрівся з інспекторами МАГАТЕ на Хмельницькій АЕС

16 лютого 2023 року президент ДП «НАЕК «Енергоатом» Петро Котін під час робочого візиту на Хмельницьку атомну електростанцію разом з генеральним директором станцї Андрієм Козюрою та заступником головного інженера з ядерної та радіаційної безпеки Віталієм Литусом зустрівся з інспекторами місії Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ) Робертом Ларсеном та Лаурою Міцевскі.

Подякувавши за роботу місій МАГАТЕ на українських АЕС, президент Енергоатома Петро Котін наголосив на важливості постійного перебування представників Агентства на станціях задля можливості безперервно контролювати і моніторити ядерну та радіаційну безпеку.

«Ваша місія безперечно важлива та необхідна, адже сприяє захисту наших атомних об’єктів від можливих провокацій з боку росії. Таких провокацій було вже чимало: фіксувались прольоти ракет і безпілотника-шахеда в небезпечній близькості від ядерних реакторів, падіння ракети на майданчик Південноукраїнської АЕС за 300 метрів від енергоблоку. Присутність інспекторів МАГАТЕ має стримати рашистів від вчинення подібних дій», – зауважив очільник НАЕК.

Крім того, він зазначив, що інспектори МАГАТЕ мають можливість аналізувати вплив російських військових ударів по енергетичній інфраструктурі України та доносити відповідну інформацію до всієї світової спільноти.

Нагадаємо, з січня 2023 року постійні місії Агентства працюють на всіх українських атомних електростанціях, розташованих на контрольованій державою території. На тимчасово окупованій Запорізькій АЕС представники МАГАТЕ перебувають із початку вересня 2022 року.

Запит на розміщення таких місій надійшов до Міжнародного агентства з атомної енергії від Президента України Володимира Зеленського та Міненерго.

#ХАЕС

⚛️ Керівник Енергоатома зустрівся з інспекторами МАГАТЕ на Хмельницькій АЕС
Енергоатом 🇺🇦 – Telegram
⚛️ Керівник Енергоатома зустрівся з інспекторами МАГАТЕ на Хмельницькій АЕС 16 лютого 2023 року президент ДП «НАЕК «Енергоатом» Петро Котін під час робочого візиту на Хмельницьку атомну електростанцію разом з генеральним директором станцї Андрієм Козюрою…

Джерело