Про нього мало говорити, його треба вивчати!

Сьогодні у Львівській Духовній Семінарії семінаристи ІІІ-го курсу вшанували патріарха Йосипа Сліпого. 

Глава Церкви, життя якого було переповнене безліччю тернистих стежок, зумів бачити зорі. Патріарх ще від початку своєї діяльності мав унікальний приклад праведного Андрея Шептицького. І взоруючись на наставника зумів гідно провести греко-католицьку Церкву крізь пітьму. У його доробку велика кількість творів, написаних різними мовами. Попри 18 років поневірянь, його віра не згасла, після повернення, яке відбулось за сприянням папи, він зумів скріпити церкву в діаспорі та зберегти її у такий спосіб.
Семінаристи вшановуючи пам’ять патріарха, пригадали тернисте, та проте дуже плідне та величне, життя патріарха Йосифа Сліпого представивши  архівні відеоматеріали, виконавши пісню присвячену патріарху та розповівши цікаві факти з його життя. 
На цьому вечорі також була присутня гість – пані Олена Білоус, авторка проєкту «Молитва до Митрополита. СЛІПИЙ. Спадкоємець». Пані Олена представила та трішки розповіла про цю виставку присвячену патріарху Йосифу, яку можна відвідати у Львівській національній філармонії ім. М. Скорика. 
Наприкінці цього вечора пам’яті о. д-р. Іван Глова, префект семінарії, підкреслив важливість постаті патріарха Йосифа Сліпого для Церкви та народу, а також подякував пані Олені Білоус та братам-семінаристам ІІІ-го курсу за організацію та проведення вечора пам’яті патріарха Йосифа Сліпого.

Більше фото можна побачити тут

Петро Рижук, 
Степан Головкевич,
Медіа-центр ЛДС

Про нього мало говорити, його треба вивчати!

Джерело