«Безперестанні молитви, наче копіє, міцно в руці тримаючи»

Спільнота Львівської Духовної Семінарії Святого Духа відгукнулася на ініціативу Синоду Єпископів та Отця і Глави Української Греко-Католицької Церкви Блаженнішого Святослава (Шевчука) постом, молитвою та милостинею відзначити річницю повномасштабного вторгнення росії на територію України.

Тому священики і брати у семінарійному храмі організували безперервну молитву, пряма трансляція якої велася на Facebook i YouTube-сторінках ЛДС. Розпочавшись 23 лютого о 20:00 Великим Повечір’ям, вона тривала рівно добу і закінчилась Малим Повечір’ям наступного дня.
Природньо, що в основу цих чувань лягла молитва Церкви: Північна, Утреня, Часи, Вечірня. Між тим брати-семінаристи по курсах читали псалми, молилися богослужіння за упокій душ воїнів українського війська, невинно убієнних у цій війні та різні паралітургійні практики.
Охочі також могли приходити в будь-який час до семінарійного храму і приєднуватися до безперервної молитви наживо. Адже ми спасаємось і здобуваємо перемогу ні луком, ні мечем, ні війною, ні кіньми, ні їздцями, а Господом Богом нашим (пор. Ос 1,7).

Більше фото можна переглянути тут

Василь Калита
Медіа-центр ЛДС

«Безперестанні молитви, наче копіє, міцно в руці тримаючи»

Джерело