Гості з Бельгії

Сьогоднішній вечір знаменувався тим, що Львівську Духовну Семінарію відвідали особливі гості з Бельгії – владика Жан Кокерольс, єпископ Брюсселю, Лоде Вангеке, єпископ Гента, Лоде Артс, єпископ Брюгге, Йоган Боні, єпископ Антверпена, а також п. Сеголен Миколенко, керівник єпископського бюро Паризької єпархії та о. Іван Данчевський, єпископський вікарій Паризької єпархії у Бельгії.

Гості зустрілися з семінарійною спільнотою та поділилися власними думками, а також відповіли на декілька питань, які  цікавили братів. Зокрема єпископи звернулися зі словами підтримки та наголосили, що своїм візитом до України хочуть проявити солідарність й показати свою близькість до українців у цей час війни. Також владики поділились своїми враженнями та думками після вчорашніх відвідин Києва та Ірпеня й побаченого жаху й лиха, який принесла туди війна. Вони запевнили про молитву до Бога за наш народ та Україну. Окрім того, отець Іван Данчевський, звернувшись до семінарійної  спільноти, коротко розповів про ту допомогу, яку Бельгійська Церква та загалом бельгійці надають українським біженцям у Бельгії, а також про справи й діяльність Української Греко-Католицької Церкви у Бельгії. 

На завершення, о. д-р. Ігор Бойко, ректор семінарії, подякував гостям за відвідини нашої семінарії та подарував пам’ятні подарунки.

Більше фото переглянути можна тут

Степан Головкевич,
Медіа-Центр ЛДС

Гості з Бельгії

Джерело