Єпископа-помічника Філадельфійської архиєпархії Івана Буру поховали у Баунд-Бруці

17 січня 2023 року на 79 році життя, 52 році священства і 17 році єпископства упокоївся в Господі преосвященний владика Іван Бура, вислужений єпископ-помічник Філадельфійської архиєпархії.

Похоронні богослужіння відбулися 23 і 24 січня в катедрі Непорочного Зачаття у Філадельфії під час богослужінь, які очолив митрополит Борис Ґудзяк, співслужили єпископи Павло Хомницький (Стемфордська єпархія), Богдан Данило (єпархія Святого Йосафата в Пармі), Браян Байда (єпархія Торонто та Східної Канади), а також римо-католицький єпископ Грінсбурга (Пенсильванія) Ларрі Кулик та близько чотирьох десятків священників.

Під час похорону були зачитані листи-співчуття, які надіслали Глава і Отець Української Греко-Католицької Церкви Святослав Шевчук та Державний секретар Ватикану кардинал П’єтро Паролін.

Єпископа-емерита поховали на цвинтарі Андрія Первозваного у Баунд-Бруці (штат Нью-Джерсі), який є посілістю Української Православної Церкви в США. Під час чину погребення до молитви доєднався митрополит Антоній Щерба.

«Через цей символ владика Іван буде свідчити до кінця історії про єдність у Христі, про те, що людський гріх, роздор, стіни, що є на цій землі, не сягають до неба», – зазначив митрополит Борис Ґудзяк.

Повний текст матеріалу читайте у паперовій або електронній версії журналу.

Джерело