Еталон краси по-українськи

Сьогодні у Львівській Духовній Семінарії Святого Духа відбулась презентація книги “Знищені шедеври української дерев’яної сакральної архітектури” редактором якої є Олександр Савчук

Вечір відкрили п. Наталія Багнюк, викладач української мови та п. Євген Редько, товариш автора, запросивши його безпосередньо для презентації. 
Розповів Олександр Савчук, що ідея книги виринула тоді, коли помітив дерев’яну сакральну архітектуру на заході Україні, а на сході її мало.
Автор черпав знання з попередніх видань, зокрема з грунтовної праці Ярослава Драгана, а також Стефана Таранушенка. П’ять знищених дерев’яних церков Слобожанщини з останньої книги, увійшли у цю нову книгу. Новизною книги є створені 3D моделі цих церков на основі описів, фотографій, замальовок з попереднього видання. Розповів дослідник про особливості дерев’яних церков, зокрема про малі вікна, особливості дверей, форму церков. Також згадав п. Олександр про практичність дерев’яних споруд, зокрема непридатне дерево могло бути замінене, також церкви могли переносити, просто розібравши іх у іншому місці скласти назад. 
На завершення ректор семінарії о. д-р Ігор Бойко висловив подяку автору за дослідження теми та представлення цієї книги. 

Більше фото можна переглянути тут

Петро Рижук, 
Медіа-центр ЛДС

Еталон краси по-українськи

Джерело