На порталі «Знаїмо» з’явилось меню для школярів на дистанційному навчанні

На порталі «Знаїмо» з'явилось меню для школярів на дистанційному навчанні
На порталі "Знаїмо" опублікували поради щодо харчування школярів вдома, адже багато хто з дітей навчається дистанційно. Про це написала дружина Президента України Олена Зеленська у своєму Телеграм-каналі.

«Ми запустили портал “Знаїмо” як частину реформи системи шкільного харчування. Щоб у освітніх закладах знали, які зміни потрібні, аби у школярів було здорове меню. Щоб батьки знали, як прищепити дітям здорові звички як спосіб мислення. Щоб і учні знали, як це здорово — їсти здорове! І як може бути при цьому смачно, а не тому що “мама сказала”», — написала Зеленська.

Як зазначила перша леді, портал однаково корисний для освітян та батьків. Бо ж харчування дітей у шкільному віці — це синергія з обох сторін. Приміром, у підрозділі «меню» є технічні карти багатьох шкільних страв, тож батьки можуть порівняти їх з тим, що готують у їх школі. А також збирати поживні ланчбокси.

«І, що важливо — матеріали на порталі враховують воєнний час, у якому ми живемо, і значну частину порад присвячено харчуванню вдома, адже частина дітей навчаються дистанційно», — наголосила Зеленська.

За її словами, повномасштабне вторгнення дещо призупинило реформу, «однак ворогу не зупинити життя: педагоги працюють, а наші діти вчаться».

«А це означає, що ми не маємо права нехтувати їх здоров’ям. Тож цьогоріч тема здорового харчування буде однією з пріоритетних у нашій роботі, а публікації про нього щовихідних з’являтимуться на Телеграм-каналі із хештегом #знаїмо», — повідомила Зеленська.

Джерело