Звернення Глави УГКЦ у 59-й тиждень повномасштабної війни, 2 квітня 2023 року

Дорогі в Христі брати і сестри! Вже минає 59-й тиждень великої війни – повномасштабного вторгнення росії на мирну українську землю. На жаль, знову на нашій землі гинуть люди, тече людська кров. Наші молитви неустанно із землі до небес просять у Бога справедливості, миру, свободи Батьківщини.

_______________________

21-23 березня 2023 р.

Івано-Франківська архиєпархія УГКЦ передала швидкі допомоги для Чорнобаївки на Херсонщині та обласної лікарні в Івано-Франківську. Їх подарувала італійська громада апостольського екзархату УГКЦ в Італії з Мілану.

23 березня 2023 р.

Жителі прифронтового Берислава отримали від УГКЦ ліки. Допомогли у придбанні медикаментів екзарх Одеський владика Михайло Бубній і небайдужі благодійники. Медикаменти отримали понад 100 самотніх людей.

25 березня 2023 р.

Відбулась щорічна молитовна ініціатива Ради єпископських конференцій Європи. Божественну Літургію за жертв жорстокої війни і мир в Україні очолив Отець і Глава УГКЦ Блаженніший Святослав.

25 березня 2023 р.

Езарх Харківський владика Василь Тучапець відвідав м. Ізюм Харківської області. Він помолився панахиду на місці масових поховань загиблих українців і зустрівся із мешканцями деокупованого міста.

27 березня 2023 р.

Росіяни вдарили по Слов’янську ракетами з систем С-300. Окупанти обстріляли центр міста. Дві людини загинули, ще 32 поранені, серед них є діти.

27 березня 2023 р.

12 років з дня, коли Отець і Глава УГКЦ Блаженніший Святослав зійшов на престол. Чин інтронізації Блаженнішого Святослава відбувся 27 березня 2011 року у Патріаршому Соборі Воскресіння Христового.

в Італії з Мілану.

28 березня 2023 р.

Рада Церков виступає проти законопроєкту № 9103. Він пропонує прирівняти реєстровані партнерства до шлюбу, називаючи їх «сімейним союзом». ВРЦіРО направила звернення Голові ВР.

30 березня 2023 р.

Патріарша Фундація «Мудра Справа» роздала продуктові набори у с. Макарів, що на Київщині. Рік тому його звільнили з-під окупації що тривала 34 дні. Допомогу вдалося зібрати завдяки громаді УГКЦ в Італії (Флоренція) та о. Володимиру Волошину.

2 квітня минає рік, як українським військовим вдалося звільнити всю Київську область від російських загарбників. На деокупованих територіях виявили понад 1000 загиблих. Переважно люди були розстріляні. Більше трьох сотень досі не вдалось ідентифікувати.

7 квітня, Блаженніший Святослав, Отець і Глава УГКЦ, відвідав звільнені з-під російської окупації Ірпінь, Бучу і Гостомель. В Бучі над однією з братських могил Предстоятель помолився Панахиду.

________________________

Цими днями минає перша річниця звільнення околиць Києва, а також Київщини, Житомирщини, Чернігівщини та Сумщини від російського окупанта. Поминаємо сумні події… Пригадую, як рік тому я приїхав, тільки-но з’явилася така можливість, до Бучі (згодом ця назва стала відома на весь світ). Можна ще було бачити мертві тіла на вулицях, згорілі танки і російську техніку. Але найтяжче було дивитися на масові поховання невинно убієнних молодих людей – жінок, чоловіків. У ті моменти, справді, було важко вимовити бодай слово. Ті картини шокували. Місцеві люди говорили мало, бо були ще повні болю. Увесь світ начебто звернув увагу на цю недавно окуповану і звільнену територію.

Проте ми бачили: коли Церква приходить на звільнені території, життя повертається. Дуже важливо спілкуватися з людьми, які пережили окупацію, Через рік після тих страшних подій вони потребують, щоб їх чули.

Відвідуючи нещодавно ці території, я хотів вже не так побачити ті місця, як зустріти людей – рідних і близьких загиблих. Один батько мені розповідав, як торік, на початку квітня, він упізнав мертве тіло свого сина з виколотими очима. У моїй пам’яті – погляд того батька…

Церковна спільнота, ідучи на ці звільнені території, несла із собою надію – що життя повертається, що воно сильніше від смерті. І, очевидно, що ми намагаємося до сьогодні линути туди, де люди найбільше страждають, щоб бути поруч із ними… http://ugcc.ua/

=

Поширюйте відео!

=

Підпишіться http://bit.ly/33c60vX та вмикайте 🔔,

щоб вчасно отримувати сповіщення про онлайн-трансляції та нові відео.

=

Україна молиться!

=

† Українська Греко-Католицька Церква (УГКЦ) / Ukrainian Greek Catholic Church:

• сайт UA http://ugcc.ua/

• сайт EN http://ugcc.ua/en

• храми https://map.ugcc.ua/

#звернення #ГлаваУГКЦ #повномасштабнавійна

Джерело