На Чернігівщині разом з Президентом Володимиром Зеленським та командою. Чернігів – #МістоГероїв.

На Чернігівщині разом з Президентом Володимиром Зеленським та командою. Чернігів - #МістоГероїв.

На Чернігівщині разом з Президентом Володимиром Зеленським та командою. Чернігів – #МістоГероїв.

У межах робочої поїздки провели зустріч із віце-канцлером, міністром економіки та захисту клімату Федеративної Республіки Німеччина Робертом Габеком, який перебуває в Україні з візитом.

Президент висловив подяку за дієву підтримку та солідарність з Україною уряду ФРН та особисто Роберта Габека з перших днів повномасштабної російської агресії.

Відвідання Чернігівщини віце-канцлером Німеччини важливе з огляду на започаткування торік президентами двох держав програми патронату над муніципальним партнерством України та ФРН.

Подякували Німеччині за лідерство в забезпеченні України необхідним оборонним озброєнням, зокрема шляхом надання німецьких танків Leopard та БМП Marder, а також за внесок у захист українського неба й відзначив важливість продовження цієї допомоги.

Німецькій стороні було запропоновано розглянути можливість фінансової підтримки відновлення мостової інфраструктури регіону.

Загалом унаслідок повномасштабного російського вторгнення на Чернігівщині було зруйновано або пошкоджено 35 штучних споруд і мостів.

Це також впливає і на екологію регіону.

росія відповідальна за шкоду довкіллю, яку спричиняє війна, і це питання буде розглядатися на високому рівні.

Джерело