У Дубно відбулася презентація проєкту духовного центру при парафії Вознесіння Господнього

У Дубно відбулася презентація проєкту духовного центру при парафії Вознесіння Господнього

Сьогодні, 7 квітня, при парафії храму Вознесіння Господнього УГКЦ відбулася визначна подія – презентація ескізного проєкту реконструкції приміщень під духовний центр. Працював на цим проєктом, заслужений архітектор України Микола Шолудько та його син Максим Шолудько. Зокрема, біля приміщення заплановані радикальні зміни: це і парковка для 18 автомобілів, пішохідні доріжки, внутрішній дворик з газоном, клумбами та лавками.

На саму будівлю теж чекає грунтовна реконструкція, так проектанти мали передбачити місце для мінідитячого садка, фітнес-клубу, а родзинкою має стати кав’ярня на даху. Загальна площа реконструйованого приміщення – приблизно півтори тисячі квадратних метрів. Наразі ж при парафії використовують лише перший поверх, тут функціонує і благодійна кухня, і швейна майстерня, і літературна кав’ярня, а тому досить гостро відчувається брак місця.

Цього ж дня відбулася й презентація фільму, створеного Миколою Величковським, про історію храму Вознесіння Господнього УГКЦ: від першої ідеї та засновників до сьогодення та планів на майбутнє.

 

Інформація взята із каналу ІА ТЕЗА

Джерело