⚡️⚡️⚡️ 03.04–09.04.2023: найважливіші «атомні» новини тижня, що минув: 🔹 Україна розглядає можливість будівництва…

⚡️⚡️⚡️ 03.04–09.04.2023: найважливіші «атомні» новини тижня, що минув:

🔹 Україна розглядає можливість будівництва ще однієї лінії електропередачі, що дасть збільшити пропускну спроможність ліній до Євросоюзу.

🔹 Міністр енергетики України Герман Галущенко і Віцеканцлер Німеччини та Федеральний міністр економіки та захисту клімату Роберт Габек підписали Заяву про наміри, яка розширює напрями німецько-українського енергетичного партнерства, з акцентом на «зелене» відновлення та відбудову енергетики України.

🔹 В Енергодарі окупанти викрадають працівників ЗАЕС для «профілактичних бесід» у катівнях, аби змусити взяти паспорти рф. Створивши псевдопрофспілкову організацію на Запорізькій АЕС, загарбники силоміць заганяють український персонал вступати у цю фейкову структуру.

🔹 Ситуація на Запорізькій АЕС стає дедалі напруженішою: рашисти знову викрали працівників станції. Перевірки та пошук «неблагонадійних» посилюються, і навіть співпраця з окупантами не рятує від підвалу чи допитів.

🔹 Рашисти встановлюють додатковий паркан, щоб огородити під'їзди до ЗАЕС. Таким чином окупанти фактично розширюють закритий периметр навколо станції, начебто готуючи її до оборони.

#АтомніНовини

⚡️⚡️⚡️ 03.04–09.04.2023: найважливіші «атомні» новини тижня, що минув:
   
🔹 Україна розглядає можливість будівництва...

Джерело