У Храмі Благовіщення що у Старій Вижівці відбулася лекція “В здоровому тілі здоровий дух”

У Храмі Благовіщення що у Старій Вижівці відбулася лекція “В здоровому тілі здоровий дух”

В неділю 09.04.2023 у храмі “Благовіщення Пресвятої Богородиці” УГКЦ, після Богослужіння була проведена пізнавальна лекція про туберкульоз та його ранні симптоми разом з в.о. медичного директора КНП “Старовижівський ЦПМД” Ольгою Маркусь. Всі бажаючі змогли пройти скринінгове анкетування, яке дало можливість перевірити, чи у людини є симптоми туберкульозу і чи могли вони ним заразитися.

У Храмі Благовіщення що у Старій Вижівці відбулася лекція “В здоровому тілі здоровий дух” У Храмі Благовіщення що у Старій Вижівці відбулася лекція “В здоровому тілі здоровий дух”

Закінчився березень, а разом з ним і Місячник боротьби проти туберкульозу! Але питання не втратило своєї актуальності, оскільки за 2 місяці 2023 року у Волинській області на туберкульоз захворіли 169 людей (з них 32 дитини!), що майже вдвічі більше, в порівнянні з минулим роком. Туберкульоз виліковний, проте важливою є рання діагностика. Дієвий та простий метод обстеження є скринінгова анкета щодо чинників ризику та симптомів, які можуть свідчити про туберкульоз.

Джерело