#РозбиваємоМіфи Програма медичних гарантій передбачає, що пацієнт може безоплатно отримати медпослугу у будь-якому закладі

#РозбиваємоМіфи 

Програма медичних гарантій передбачає, що пацієнт може безоплатно отримати медпослугу у будь-якому закладі

#РозбиваємоМіфи

Програма медичних гарантій передбачає, що пацієнт може безоплатно отримати медпослугу у будь-якому закладі, незалежно від форми власності та місця його знаходження. Головна умова – наявність договору із НСЗУ за певним напрямом. І це дає можливість пацієнту отримати таку медичну послугу безоплатно.

Але чимало пацієнтів переконані, що існує ліміт на кількість безоплатних послуг для пацієнтів у приватних закладах чи у лікаря-ФОП. Наприклад, якщо спостерігати вагітність у приватному центрі, що має договір з НСЗУ “Ведення вагітності в амбулаторних умовах” – то кількість візитів до гінеколога є обмеженою. Або якщо укласти декларацію із лікарем-ФОП, то можна звернутись до такого лікаря лише стільки разів на рік, скільки цей лікар скаже.

Жодних лімітів на надання безоплатних послуг в приватних медзакладах, які надають ці послуги за договором з НСЗУ, немає. Пацієнти мають право звертатись до свого сімейного лікаря стільки, скільки потрібно за станом здоров’я. Немає жодних лімітів на кількість обстежень чи аналізів.

Проте пацієнти не можуть вимагати від лікаря направлення на обстеження за власним розсудом. Лікар призначить певне обстеження, якщо бачить у цьому необхідність, відповідно до стану здоров’я пацієнта чи пацієнтки.

Джерело