⚡️⚡️⚡️ 10.04–16.04.2023: найважливіші «атомні» новини тижня, що минув: 🔹 Енергоатом» підписав з канадською компанією САМЕСО угоду

⚡️⚡️⚡️ 10.04–16.04.2023: найважливіші «атомні» новини тижня, що минув:

🔹 Енергоатом» підписав з канадською компанією САМЕСО угоду, яка була останнім необхідним етапом для реалізації програми використання українського урану при виробництві ядерного палива для АЕС України.

🔹 Президент ДП «НАЕК «Енергоатом» Петро Котін разом з головним виконавчим директором CAMECO Тімом Гітцелем відвідав підприємство цієї канадської компанії, де урановий концентрат перетворюється на гексафторид урану (UF6).

🔹 Енергоатом підписав з САМЕСО Меморандум про співробітництво в урановидобувній галузі.

🔹 Автівка для військових: НАЕК «Енергоатом» продовжує допомагати українським бійцям. Компанія придбала та передала позашляховик для в/ч А1376.

🔹 Енергоатом стягуватиме з росії збитки, завдані військовою агресією. Так, в березні 2023 року Компанія вручила представникам рф повідомлення про спір у зв’язку з експропріацією інвестицій Енергоатома, розташованих у Запорізькій області, включаючи тимчасово окуповану Запорізьку АЕС.

🔹 ДП «НАЕК «Енергоатом» та його профспілкова організація закупила і передала 20 комплектів спорядження для Полку поліції особливого призначення №1 в м. Києві.

#АтомніНовини

⚡️⚡️⚡️ 10.04–16.04.2023: найважливіші «атомні» новини тижня, що минув:  
   
🔹 Енергоатом» підписав з канадською компанією САМЕСО угоду

Джерело