Не тільки з родиною!

Цьогоріч 23 семінаристи Львівської Духовної Семінарії Святого Духа з власної ініціативи долучились до місій, які організовує Братство Введення в храм Пресвятої Богородиці. Брати вирушили на терени як Східної України, так і Європи, щоб допомогти відчути смак свята і в часі війни.

Деякі з семінаристів поділились спогадами та тим досвідом, який там здобули. Ось деякі з них:

“Де б не звучало «Христос воскрес!», воно завжди несе в собі неземну радість та відчуття близькості та тріумфу Бога.

Бога, який попри спроби диявола та людей озлобити та заразити Його гріхом переніс усі страждання, щоб нас обожествити та зробити причасниками вічного щастя з Ним

Вже не вперше маю неймовірну нагоду послужити на місійних теренах в м. Одеса

Щиро вдячний отцю Юрію Стронянському та Олені Стронянській за таку гостинність та теплоту.”

Ділиться семінарист IV курсу, Богдан Пемпусь.

Не тільки з родиною!

Не тільки з родиною!

“Наша місія полягала у тому, щоб молитися Пасхальну Літургію у трьох містах Нідерландів, де проживають наші українці. Більшість із них – це ті, які повинні були виїхати з нашої держави через війну. Насправді, люди спраглі чути про Бога нашою українською мовою там, у Нідерландах. Ми це відчували і чули від них, коли зі сльозами на очах ці люди дякували нам. У кожному місті після Літургії ми спілкувалися та обідали разом із українцями. За нашими підрахунками, у кожному костелі чи приміщенні, яке винайняли українці для Великодньої Літургії нараховувалося від 200 до 300 осіб. Тому душпастирство є важливим також поза межами України, де люди з нетерпінням чекають на українського служителя.”

Так про свою особливу місійну діяльність написав брат V курсу, Дмитро Лучканін.

Не тільки з родиною!

Не тільки з родиною!

Про місії у м.Краматорськ та околицях поділився семінарист І курсу Григорій Ходинчак:

«Пасха, Господня Пасха, від смерти бо до життя і від землі до небес Христос Бог нас перевів, перемоги пісню співаємо»

Промовляючи ці слова на Пасхальній утренні ми можемо усвідомити, яке б зло нас не оточувало, як би не було важко, « пісня перемоги» рано чи пізно пролунає. Та світло Христового Воскресіння розвіє усю темряву.

Щиро дякую отцю Петру Цідилу, та усім парафіянам м. Краматорська, с. Староварварівки, с. Криниці, с. Яковлівки за те, що ми з братом Любомиром мали змогу провести свої Великодні вакації з неймовірною користю, зустрітись із тими, хто боронить наш мир і спокій, з нашими воїнами, та відвідати місійні терени нашої України.

< alt="" target="_blank">Не тільки з родиною!Не тільки з родиною!

< alt="" target="_blank">Не тільки з родиною!Не тільки з родиною!

Так великодні вакації, часом не у теплі, часом недалеко від лінії фронту, часом цілий день на служінні, проводили семінаристи та ділились тою світлою радістю Воскресіння Христового.

 

Медіа-центр ЛДС

Не тільки з родиною!

Джерело