Caritas Internationalis розпочав 22-гу Генеральну Асамблею в Римі 400 делегатів, які представляють 162 організації Карітас

Повідомляє Карітас Харків

Caritas Internationalis розпочав 22-гу Генеральну Асамблею в Римі

400 делегатів, які представляють 162 організації Карітас

Caritas Internationalis розпочав 22-гу Генеральну Асамблею в Римі

400 делегатів, які представляють 162 організації Карітас, що діють приблизно в 200 країнах по всьому світу зібралися в місті-державі Ватикан. Цьогорічна Генеральна Асамблея триватиме від 11 до 16 травня.

Серед питань, які розглядаються — обговорення, яким чином зробити роботу організацій Карітас більш ефективною в служінні найнужденнішим та найуразливішим верствам населення, зокрема в умовах сучасної повномасштабної війни в Україні.

Асамблея зібрала представників регіональних організацій Карітасу, які мають різноманітний і унікальний досвід служіння, що свідчить про місію Конфедерації, визначену Святійшим Отцем Папою Франциском словами: "Карітас – це піклування Церкви за своїми людьми, любов Церкви-матері до своїх дітей, її ласка і єдність з ними" (Аудієнція Caritas Internationalis у Папи Франциска, 16 травня 2013 р. Б.)

Генеральна Асамблея покликана до пошуку шляхів розбудови та зміцнення Конфедерації Карітас, а відтак до покращення служіння найбільш вразливим потребуючим, бідним, людям, які так очікують допомоги в скрутний для них час.

На 22-й Асамблеї Caritas Internationalis переобирає керівні структури, щоб і надалі відповідати своєму завданню відповідно до викликів сьогодення.

#Caritas_Internationalis #Caritas #Ватикан #Vatican_City #Рим #асамблея