СВЯТО БЛАГОВІЩЕННЯУ СТАРОВИННОМУ ВАСИЛІЯНСЬКОМУ МОНАСТИРІ В ПІДГІРЦЯХ

СВЯТО БЛАГОВІЩЕННЯУ СТАРОВИННОМУ ВАСИЛІЯНСЬКОМУ МОНАСТИРІ В ПІДГІРЦЯХ

7 квітня 2023 року, у свято Благовіщення Пречистої Діви Марії, до старовинної церкви в Підгірцях на храмовий празник прибули численні паломники, аби вшанувати Богородицю, прославлену в Підгорецькій чудотворній іконі. З цієї нагоди організовано традиційну пішу прощу з Олеська, також прибули прочани із Золочева, Бродів, Буська, Миколаєва та інших місць.

Урочисту Божественну літургію очолив Протоігумен Провінції Найсвятішого Спасителя о. Йоан Школик, ЧСВВ. Із пастирським словом до паломників звернувся Провінційний вікарій і економ о. Веніямин Чернега, ЧСВВ. Заглибившись у євангельські події, що їх описав святий Лука, проповідник наголосив, що Благовіщення Діві Марії – це звістка про Добру новину. Сьогодні український народ, довіряючи Богові й віддаючись під опіку Пресвятої Богородиці, молиться, щоб у скорому часі почути нову добру новину про закінчення війни і настання справедливого миру в Україні та світі.

СВЯТО БЛАГОВІЩЕННЯУ СТАРОВИННОМУ ВАСИЛІЯНСЬКОМУ МОНАСТИРІ В ПІДГІРЦЯХ

На святкування до Підгорецького монастиря прибули також ігумени та священнослужителі довколишніх василіянських монастирів. Після Літургії та молитви за Україну «Боже великий, єдиний» усі спільно помолились за охорону й опіку для тих, хто захищає нашу країну, а о. Протоігумен уділив благословення, віддавши під Покров Богородиці всіх паломників та всіх наших захисників.

Джерело