ℹ️ Дайджест міжнародних новин атомної галузі: коротко про головне:         

ℹ️ Дайджест міжнародних новин атомної галузі: коротко про головне:
        
🔹 Westinghouse підписав контракт із Dominion Energy на розробку та виготовлення шести парогенераторів для американської АЕС Surry. Обладнання для блоків №1 і №2 поставлять в 2028-му і вже наступного року встановлять.

🔹 Канадська організація з управління ядерними відходами (NWMO) та Міністерство енергетики США підписали Заяву про намір співпрацювати у сфері поводження з відпрацьованим ядерним паливом. Це сприятиме обміну інформацією щодо процесу розміщення ВЯП, розвитку науково-технічних програм та спільним технічним дослідженням.

🔹 Південна Корея закуповуватиме більше зрідженого природного газу в США. Дві компанії – Kospo та Cheniere – уклали угоду: з 2027-го щороку поставляти по 400 тис. тонн ЗПГ. Термін дії контракту – два десятиліття.

🔹 Підкомітет Палати представників США підтримав заборону імпорту російського урану. Законопроєкт був схвалений 18-ма голосами «за», тоді як «проти» проголосували 12.

🔹 Американська компанія Paragon Energy Solutions уклала з компанією X-energy Reactor Company угоду щодо постачання автоматизованих систем управління (АСУ) технологічними процесами для передового малого модульного реактора (SMR) Xe-100. До АСУ належать системи захисту реактора, моніторингу та нейтронного вимірювання.

#nuclear_digest 

 | FB | IG | YT | TW |  | EA

ℹ️ Дайджест міжнародних новин атомної галузі: коротко про головне:
        

Джерело