ℹ️ Дайджест міжнародних новин атомної галузі: коротко про головне: 🔹Розробник ChatGPT Сем Альтман переконаний

ℹ️ Дайджест міжнародних новин атомної галузі: коротко про головне:

🔹Розробник ChatGPT Сем Альтман переконаний, що надрозумний штучний інтелект (ШІ) слід регулювати так само, як ядерну енергію. Він впевнений, що управління суперінтелектом вимагає такого ж особливого ставлення та координації через його потенційні ризики.

🔹Регіональний суд дозволив японській АЕС Onagawa № 2 відновити свою роботу наступного року. Це рішення стало знаковим для Японії, яка планує перезапустити всі свої реактори.

🔹Westinghouse Electric Co., Bechtel і державна польська компанія Polskie Elektrownie Jądrowe працюватимуть разом, щоб розпочати проєктування першої польської атомної електростанції за технологією AP1000 уже цього року та потенційно підпишуть будівельний контракт у 2025 році, щоб досягти мети Польщі виробляти атомну енергію в 2033 році.

Згідно з новим звітом Національної лабораторії Айдахо, що вивчає можливості та бар’єри для мікрореакторів, існує високий ринковий потенціал для мікрореакторів у штатах США з енергоємними галузями промисловості, зокрема в штатах Аляска та Вайомінг.

🔹Технологія малого модульного реактора BWRX-300 GE Hitachi Nuclear Energy відповідає польським стандартам ядерної безпеки, заявив регулятор. Загальний висновок щодо цієї технології є важливим першим кроком на шляху ліцензування робіт, необхідних для будівництва модульних атомних реакторів у Польщі.

#nuclear_digest 

 | FB | IG | YT | TW |  | EA

ℹ️ Дайджест міжнародних новин атомної галузі: коротко про головне:
 
🔹Розробник ChatGPT Сем Альтман переконаний

Джерело