Звернення Глави УГКЦ у 67-й тиждень повномасштабної війни, 28 травня 2023 року

Слава Ісусу Христу!

Дорогі у Христі брати і сестри!

Україна ось уже переживає 67-й тиждень великого повномасштабного вторгнення російського агресора на мирну українську землю. Знову багато болю, багато крові, але теж багато поту і праці для того, щоби захистити свою Батьківщину, щоби допомогти тим, які опинилися в нагальній потребі, щоби послужити тим, які найслабші. Ми сьогодні вкотре хочемо, щоби голос з України прозвучав на цілий світ. І щоби усі нас почули і зрозуміли, що Україна стоїть! Україна бореться! Україна молиться!

00:00:55 – Священників Одеського екзархату відзначили нагородою Президента України. Військового капелана Одеського екзархату отця Руслана Остафійя і військово-морського капелана отця Олександра Смеречинського нагороджено відзнакою «За оборону України». Відзнаку Президента України капелани отримали за надання духовної підтримки військовослужбовцям, систематичну гуманітарну допомогу Збройним силам України і забезпечення медичних установ необхідними речами в часі війни.

00:01:21 – У Місійному центрі редемптористів у Чернігові відбулася Перша Сповідь та Урочисте Причастя. Громада, яка збирається у Місійному центрі, згуртувалася відразу після відходу російських військ. Тут отці редемптористи розгорнули пункт видачі гуманітарної допомоги, а також тимчасову каплицю. Він розташований у районі, який найбільше постраждав від бойових дій. Завдяки катехитичній діяльності, у якій отцям допомагають сестри редемптористки, вдалося організувати групу дітей, що цьогоріч уперше приступили до Таїнства Покаяння.

00:01:50 – Запорізька АЕС через обстріл росіян цього тижня усьоме перейшла у режим блекауту. На станції відключилася остання високовольтна лінія передач Дніпровська, з якої живилась АЕС. Фахівці полагодили лінію електропередачі. Станція перейшла з генераторів на живлення від української енергосистеми.

00:02:12 – У ніч на 22 травня росіяни атакували Україну 16 ракетами та 20 дронами Shahed-136/131. Основна ціль — місто Дніпро. Сили ППО збили чотири ракети, усі 20 дронів і один російський винищувач Су-35. Загалом в Дніпрі постраждали 8 людей. У ДСНС повідомили, що у результаті нічної атаки один рятувальник постраждав. Знищено 20 одиниць техніки.

00:02:37 – У Вроцлаві відбувся Постійний Синод Української Греко-Католицької Церкви. Засідання наповнені зустрічами для вивчення досвіду служіння Польщі та Перемишльсько-Варшавської митрополії для біженців з України. 4 (75) сесія покликана приготувати напрямні для Великого Синоду Єпископів Української Греко-Католицької Церкви, що відбудеться у вересні.

00:02:58 – У вересні в Українській Греко-Католицькій Церкві стартує сертифікована програма для духовенства «Зцілення ран війни». Цією програмою планують охопити все духовенство і монашество Української Греко-Католицької Церкви. Навчання розраховане на три дні: два триватиме навчання, а на третій відбудеться тестування і вручення сертифікатів. Програма передбачає три блоки: богослов’я, душпастирський супровід і психічне здоров’я. Це буде щомісячне навчання й у кожному блоці передбачена участь 50 осіб.

00:03:27 – Додому повернули з російського пологу 106 українців. Це воїни з Бахмутського напрямку – 8 офіцерів та 98 солдат і сержантів. У Координаційному штабі кажуть, що зі 106 повернутих із полону воїнів 68 військових вважалися безвісти зниклими. Серед звільнених — 98 військовослужбовців ЗСУ, з яких 21 тероборонівець, сім прикордонників і один представник Держспецтранспорту. Також окупанти віддали тіла двох іноземців та українки.

***

Упродовж останнього тижня у нашій Церкві відбулася одна цікава і важлива подія – відбулася чергова сесія Постійного Синоду Єпископів нашої Церкви, яка цього разу проходила у місті Вроцлав у Західній Польщі. Ми готуємося до Великого Синоду Єпископів нашої Церкви, центральною темою якого буде душпастирська опіка наших емігрантів, наших військових біженців. Ми не даремно обрали місто Вроцлав…

=

Поширюйте відео!

=

Підпишіться http://bit.ly/33c60vX та вмикайте 🔔,

щоб вчасно отримувати сповіщення про онлайн-трансляції та нові відео.

=

Україна молиться!

=

† Українська Греко-Католицька Церква (УГКЦ) / Ukrainian Greek Catholic Church:

• сайт UA http://ugcc.ua/

• сайт EN http://ugcc.ua/en

• храми https://map.ugcc.ua/

#звернення #ГлаваУГКЦ #повномасштабнавійна

Джерело