ℹ️ Дайджест міжнародних новин атомної галузі: коротко про головне 🔹 Законодавці штату Мічиган обіцяють «повну підтримку» рестарту АЕС Palisades

ℹ️ Дайджест міжнародних новин атомної галузі: коротко про головне

🔹 Законодавці штату Мічиган обіцяють «повну підтримку» рестарту АЕС Palisades, яка була передчасно зупинена рік тому. У США ще жодного разу не перезапускали зупинений ядерний реактор!

🔹 Японія офіційно дозволила ядерним реакторам працювати понад 60 років замість 40 допустимих. Відповідний законопроєкт був ухвалений парламентом країни та схвалений у Верхній палаті. Згідно з документом, працювати довше проєктного періоду зможуть ті реактори, які зупиняли для додаткових перевірок безпеки чи на період судових заборон.

🔹 В Аргентині планують розпочати ремонт на атомному енергоблоці Atucha IІ, який не функціонував з жовтня 2022 року. Для успішного проведення ремонтних робіт навіть виготовили макет реактора в натуральну величину та створили спеціальні інструменти.

🔹 Вісім американських компаній, що працюють у галузі термоядерного синтезу, отримають 46 млн доларів фінансування на будівництво пілотних установок, які намагатимуться виробляти електроенергію за допомогою цього процесу (який живить сонце та зірки). В міністерстві енергетики сподіваються, що таке будівництво займе до десяти років.

🔹 Китайські експерти в галузі атомної енергетики оптимістично очікують схвалення нових проєктів уже цього року, а низка компаній констатують, що поточні замовлення повернулися до історичного максимуму, оскільки Китай прискорює свій перехід до «чистого нуля».

#nuclear_digest 

 | FB | IG | YT | TW |  | EA

ℹ️ Дайджест міжнародних новин атомної галузі: коротко про головне
 
🔹 Законодавці штату Мічиган обіцяють «повну підтримку» рестарту АЕС Palisades

Джерело