Звернення Глави УГКЦ у 68-й тиждень повномасштабної війни, 4 травня 2023 року

Слава Ісусу Христу! Дорогі в Христі брати і сестри!

Ось минає уже 68-й тиждень великої повномасштабної війни, яку росія принесла на нашу мирну українську землю. Знову на наші міста і села падають російські дрони і російські ракети. Якось так склалося, що зокрема у травні місяці, епіцентром усіх ракетних ударів, які ворог наносить по Україні, є наша столиця, є наше місто Київ. Немає такої ночі, коли би на голови сплячих киян не падали тонни різного роду уламків ракет і дронів, які успішно збиває, все ж таки, наша система протиповітряної оборони. Але вогонь, сльози, кров щодня стають дійсністю нашої столиці. Але звідти, з центру нашої Батьківщини – з наших київських святинь ми хочемо промовити до усіх вас: Україна стоїть! Україна бореться! Україна молиться!

00:01:23 – У парафіях п’яти нордичних країн провели збірку на гуманітарні потреби України.

Подія відбулася двадцять восьмого травня, на свято Зіслання Святого Духа за григоріанським календарем, в усіх парафіях і релігійних спільнотах Данії, Швеції, Норвегії, Фінляндії та Ісландії. У цей день відбулась молитва за справедливий мир в Україні. Ця ініціатива — наслідок плідного візиту солідарності кардинала Андерса Арбореліуса зі Швеції та єпископа Еріка Вардена з Норвегії в Україну, що відбувся дев’ятого – одинадцятого травня.

00:01:54 – Російські війська одночасно атакували Україну крилатими ракетами і дронами. Сили Протиповітряної оборони збили тридцять шість із сорока крилатих ракет Х-101/Х-555, а також тридцять із тридцяти восьми дронів-камікадзе. Окупанти атакували критичну інфраструктуру та військові об’єкти.

У кількох районах Київської області пошкоджені житлові будинки та об’єкти інфраструктури. У Хмельницькій області є влучання, один із постраждалих об’єктів — військовий. У Кіровоградській області уламки збитого дрона зачепили покрівлю житлового будинку в Новоукраїнському районі. Загиблих і травмованих немає.

00:02:30 – Росія атакувала Київщину безпілотниками. Від падіння уламків збитих дронів пошкоджено шістнадцять об’єктів — це автівки, споруди та житлові будинки. Загинула

тридцятитрирічна жінка і ще тринадцять людей поранені.

00:02:44 – Парафія Трьох святителів Української Греко-Католицької Церкви у Броварах у молитві дякувала жертводавцям і партнерам Київської архиєпархії. Молитва за добродіїв з-за кордону відбулася в межах Декади місійності. З цієї нагоди греко-католики міста Бровари молилися за Апостольський екзархат Української Греко-Католицької Церкви у Німеччині та країнах Скандинавії. У відеопривітанні протоієрей Олег Панчиняк, парох парафії, висловив щиру вдячність усім жертводавцям, зокрема екзархові владиці Богдану Дзюраху.

00:03:15 – В Івано-Франківську молилися за вбитих дітей у російсько-українській війні. Богослужіння відбулось в архикатедральному і митрополичому соборі Воскресіння Христового. Участь у поминальній події взяли діти, якими опікуються Служба у справах дітей Івано-Франківської міської ради, «Містечко Милосердя святого Миколая», а також Центр соціально-психологічної реабілітації.

У соборі відслужили панахиду за понад п’ятьма сотнями вбитих дітей.

00:03:38 – У ніч на перше червня росія обстріляла Київ балістичними ракетами. Повітряні сили збили сім ракет «Іскандер-М» та три «Іскандер-К». Внаслідок падіння уламків ракет загинули три людини. Серед них дев’ятирічна дитина. Дев’ятнадцять людей поранені.

00:03:54 – У місті Мирноград, що на Донеччині, збудували новий храм Української Греко-Католицької Церкви. Його освячення відбудеться вже цієї неділі, четвертого червня, о дванадцятій годині.

00:04:06 – Звернення Блаженнішого Святослава: першого червня у цілому світі відзначається як День захисту дитини. Якраз про українську дитину – дитину війни, сьогодні хочу промовити до вашого серця. У цих днях ми бачили жахливі кадри: серед білого дня, 29 травня, діти зі шкіл повинні були втікати від російських бомб і ракет. Але найжорстокішою була ніч на 1 червня, якраз напередодні цього дня, про який ми згадуємо. Під уламками російських ракет загинули діти. Усіх нас вразила ця фотографія дідуся, похиленого над тілом своєї убитої онуки. Цій дівчинці було 9 років. Вона народилася якраз тоді, коли росія почала атакувати Україну в Криму і Донбасі, а загинула у День захисту дитини…

=

Поширюйте відео!

=

Підпишіться http://bit.ly/33c60vX та вмикайте 🔔,

щоб вчасно отримувати сповіщення про онлайн-трансляції та нові відео.

=

Україна молиться!

=

† Українська Греко-Католицька Церква (УГКЦ) / Ukrainian Greek Catholic Church:

• сайт UA http://ugcc.ua/

• сайт EN http://ugcc.ua/en

• храми https://map.ugcc.ua/

#звернення #ГлаваУГКЦ #повномасштабнавійна

Джерело