Чин поставлення у піддиякони

Третього червня, в навечір‘я семінарійного празника Зіслання Святого Духа, владика Володимир, єпископ-помічник Львівський, звершив чин поставлення у піддиякони п’ятнадцяти семінаристів п’ятого курсу, приналежних до Львівської Архиєпархії. 

Хіротесія відбулася перед Великою Вечірньою з Литією, яку очолив владика Володимир. Звертаючись після Вечірньої до нововисвячених піддияконів, владика підкреслив, що ці свячення насамперед знаменують початок їхнього служіння Богові й людям. Також владика висловив вдячність Богові за дар покликання, батькам й рідним за виховання, семінарійній родині за формацію й навчання  нововисвячених піддияконів. 

Ректор семінарії, о. д-р. І. Бойко, натомість подякував владиці Володимиру за спільну молитву та піддияконські свячення для братів. 

Брат Тарас Котлінський від імені усіх нововисвячених семінаристів подякував владиці за рукоположення та наголосив, що ці свячення є великою відповідальність, адже зобов’язують братів працювати й приносити користь людям, Богові і самим собі.

Більше фото можна переглянути тут

Степан Головкевич, 
Медіа-Центр ЛДС

Чин поставлення у піддиякони

Джерело