#координація_домовленостей Із метою координації виконання домовленостей, досягнутих Володимиром Зеленським…

#координація_домовленостей 

Із метою координації виконання домовленостей, досягнутих Володимиром Зеленським...

#координація_домовленостей

Із метою координації виконання домовленостей, досягнутих Володимиром Зеленським за результатами переговорів із Прем’єр-міністром Індії Нарендрою Моді в межах участі в саміті країн «Групи семи», що відбувся в Японії 20 травня, я провів телефонну розмову з радником із питань національної безпеки Прем’єр-міністра Індії Аджитом Кумаром Довалом.

Головною темою розмови стала реалізація української формули миру, зокрема консолідація міжнародної підтримки українського мирного плану та можливість приєднання Індії до імплементації його окремих пунктів.

Обговорили підготовку до проведення Глобального саміту миру. Відзначив необхідність залучення до участі в цьому заході якнайширшого кола країн, зокрема Глобального Півдня.

Останні події ще раз довели, що українська формула миру актуальна як ніколи – як для України, так і для всього світу. Ми активно працюємо з партнерами над підготовкою Глобального саміту з імплементації формули.

Також докладно поінформував Аджита Кумара Довала про поточну ситуацію на фронті, а також про тривалий ракетний і дроновий терор рф проти мирних українських міст і цивільних.

Привернув увагу співрозмовника до катастрофічних екологічних і гуманітарних наслідків теракту, вчиненого росією на Каховській ГЕС, і закликав Індію долучитися до міжнародної спільноти, що докладає зусиль для ліквідації наслідків цієї техногенної катастрофи.
Це один із найбільших сучасних злочинів екоциду. Агресор спричинив безпрецедентну техногенну, екологічну та гуманітарну катастрофу, а також створив загрозу ядерного інциденту на найбільшій у Європі Запорізькій АЕС. Світ повинен діяти рішуче й терміново, щоб нейтралізувати ці глобальні виклики.

Джерело