ℹ️ Дайджест міжнародних новин атомної галузі: коротко про головне 🔹 Rolls-Royce SMR заявляє

ℹ️ Дайджест міжнародних новин атомної галузі: коротко про головне

🔹 Rolls-Royce SMR заявляє, що малі модульні реактори, розроблені компанією, мають перевагу перед іншими доступними джерелами для виробництва «чистого» водню. Завдяки модульній конструкції ММР можна розташувати поряд з енергоємними промисловими процесами, зокрема й поруч із заводами, які виробляють водень.

🔹 Австрія передала МАГАТЕ 1 млн євро для підтримки ядерної безпеки в Україні на тлі повномасштабної та безпрецедентно жорстокої агресії росії. Австрійські посадовці наголосили, що найбільша в Європі Запорізька АЕС через безрозсудні дії росії несе загрозу світові. Адже загарбники на ЗАЕС нехтують усіма правилами ядерної та радіаційної безпеки.

🔹 Зростання австралійського експорту урана свідчить про підвищення попиту на атомну енергетику. Очікується, що цей експорт зросте з 4933 тонн у 2021-2022 роках до майже 8 тис. тонн до 2027-2028 років.

🔹 На тлі ренесансу ядерної енергетики у Сполучених Штатах може зрости видобуток урану. Так, компанії, що займаються добуванням цієї сировини, планують збільшити видобуток та досліджують більше нових місць на південному заході країни.

🔹 ОАЕ проведуть загальні збори Всесвітньої асоціації операторів атомних станцій (WANO). Об’єднані Арабські Емірати стали єдиною державою, яка впродовж останніх 27 років доєдналася до «атомного пулу», і першою арабською країною, яка приймає операторів АЕС.

#nuclear_digest 

 | FB | IG | YT | TW |  | EA

ℹ️ Дайджест міжнародних новин атомної галузі: коротко про головне 
 
🔹 Rolls-Royce SMR заявляє

Джерело