Хронологія втрат російської авіації в Брянській області (ІНФОГРАФІКА)

  • Автор допису:

В суботу, 13 травня, ціла авіаційна група, що складалась, як мінімум, з 4 військових повітряних судна була одночасно втрачена РФ у Брянській області. OSINT-дослідники, спираючись на дані відеоконтролю, вказували, що були збиті два гелікоптери Мі-8 (у модифікації Мі-8МТПР-1 із встановленими на борту станціями активних перешкод «Ричаг-АВ» для протидії ЗРК), а також винищувачі Су-34 та Су-35 російських повітряних сил. Всі 11 членів екіпажів вказаних бортів – загинули на місці.

Волонтери InformNapalm відновили хронологію подій та створили інфографіку, яка фіксує цю історичну подію.

Читайте також: “Небойові втрати російської військової авіації за літо 2021 року (Інфографіка)”

Станом на 16 травня Міністерство оборони РФ ніяк не прокоментувало подію, наразі основною неофіційною версією є помилка операторів російських систем ППО. Також висуваються версії, що авіаційна группа потрапила у засідку.

Інфографіка

 

Читайте інші публікації на основі даних від хактивістів “Кібер Спротив”

Поширення і передрук з активним посиланням на джерело вітаються. (Creative Commons — Attribution 4.0 International — CC BY 4.0). Підписуйтесь на сторінки міжнародної розвідувальної спільноти InformNapalm в соцмережах  Facebook / Тwitter / Telegram Slate (Sl8).

InformNapalm не отримує жодної фінансової підтримки від урядів чи донорів. Забезпечувати роботу сайту допомагають лише волонтери спільноти та наші читачі. Ви також можете стати одним з волонтерів спільноти. Просимо вас також підтримати розвиток унікального волонтерського розвідувального ресурсу InformNapalm.

Джерело