ℹ️ Дайджест міжнародних новин атомної галузі: коротко про головне 🔹 У Польщі розпочали підготовчі роботи…

ℹ️ Дайджест міжнародних новин атомної галузі: коротко про головне

🔹 У Польщі розпочали підготовчі роботи для впровадження малих модульних реакторів на майданчику Stawy Monowskie. Перший із семи BWRX-300 за технологією GE Hitachi має запрацювати у 2028-2029 роках.

🔹 Казахстан не виноситиме будівництво АЕС на референдум. Терміни та місце розташування атомної електростанції з двома реакторами затвердять на громадських обговореннях і в представницькому органі Алматинської області.

🔹 Йорданія планує будівництво невеликої атомної станції – для виробництва електроенергії й опріснення морської води. Кожен блок потенційної АЕС оцінюється приблизно в 750 млн доларів і видаватиме 100 МВт електроенергії.

🔹 Вчені закликали африканські країни використовувати ядерну енергію через низький вуглецевий слід і надійність незалежно від погодних умов. Як відомо, вже щонайменше сім країн континенту заявили про свої «атомні амбіції» та перебувають на різних етапах впровадження цієї енергетики.

🔹 Молоде покоління Австралії посилює підтримку ядерної енергетики в державі та пропонує політичні рішення для стабільності базового навантаження на енергетичну галузь загалом. Для цього запущено кампанію «Ядерна енергетика для Автралії», яка має на меті розповісти людям про потенціал ядерної енергії.

#nuclear_digest 

 | FB | IG | YT | TW |  | EA

ℹ️ Дайджест міжнародних новин атомної галузі: коротко про головне 
 
🔹 У Польщі розпочали підготовчі роботи...

Джерело