ℹ️ Дайджест міжнародних новин атомної галузі: коротко про головне 🔹 Уряд Швеції прагне збільшити кількість атомної енергії в країні

ℹ️ Дайджест міжнародних новин атомної галузі: коротко про головне

🔹 Уряд Швеції прагне збільшити кількість атомної енергії в країні, тому готує нову енергетичну стратегію, яка включатиме розширення ядерної енергетики. Програма базуватиметься на новій меті – до 2040 року повністю виробляти електроенергію без використання викопних палив.

🔹 В Іспанії планують зробити розворот у відмові від ядерної енергетики. Її майбутнє зараз залежить від виборів, що відбудуться в країні наступного місяця. Опозиційна партія, яка нині лідирує в опитуваннях, проводить кампанію за продовження використання станцій, які уряд хоче закрити з 2027 року.

🔹 Фінська компанія допомагатиме Норвегії у розгортанні малих модульних реакторів. Norsk Kjernekraft підписала лист про наміри з фінською атомною енергетичною компанією TVO Nuclear Services (TVONS) щодо спільного дослідження розгортання малих модульних реакторів (ММР, англ. – SMR) в Норвегії.

У Словенії будівництво другого енергоблоку АЕС Krško може стати у 7 тис. євро за кіловат, що сумарно складатиме 11 млрд євро. За словами прем’єр-міністра країни Роберта Голоба, саме таку суму доведеться витратити, якщо ухвалять рішення побудувати блок потужністю 1600 МВт.

🔹 Британський суд підтвердив законність проєкту АЕС Sizewell C. Високий суд Лондона відхилив позов групи «Разом проти Sizewell C» щодо запланованого ядерного проєкту Sizewell C у Саффолку, на східному узбережжі Англії. Активісти посилались на те, що уряд не здатен розглянути альтернативи ядерній енергетиці в регіоні та провів недостатню екологічну оцінку, пов’язану з водопостачанням АЕС.

Станція матиме два енергоблоки потужністю по 1600 МВт кожен. АЕС Sizewell C стане копією вже наявної у Сомерсеті АЕС Hinkley Point C.

#nuclear_digest 

 | FB | IG | YT | TW |  | EA

ℹ️ Дайджест міжнародних новин атомної галузі: коротко про головне 
 
🔹 Уряд Швеції прагне збільшити кількість атомної енергії в країні

Джерело