ℹ️ Дайджест міжнародних новин атомної галузі: коротко про головне: 🔹 Urenco нарощує потужності зі збагачення…

ℹ️ Дайджест міжнародних новин атомної галузі: коротко про головне:

🔹 Urenco нарощує потужності зі збагачення урану на 15% на своєму заводі в Нью-Мексико. Нові центрифуги запрацюють у 2025 році.

🔹 Державна ядерно-енергетична корпорація Індії (NPCIL) почала комерційну експлуатацію першого в країні ядерного реактора власної розробки потужністю 700 МВт. До 2031 року Індія планує збільшити потужність ядерної енергетики з 6,7 ГВт до 22,4 ГВт.

🔹 У Канаді розпочався процес отримання дозволів для побудови ММР у Нью-Брансвіку. Так, NB Power разом з ARC Clean Technology Canada Inc подали реєстраційний документ щодо оцінки впливу на навколишнє середовище та заявку на отримання ліцензії на підготовку майданчика для ММР на існуючому ядерному майданчику Point Lepreau.

🔹 Південна Корея створила альянс державних і приватних компаній для сприяння розробці та розповсюдженню малих модульних реакторів. До нього входить 11 державних адміністративних органів, включаючи міністерство енергетики та державну атомну енергетичну компанію Korea Hydro & Nuclear Power, і 31 компанія, зокрема Samsung та Doosan Enerbility.

🔹 TerraPower, компанія-розробник ядерних реакторів, заснована Біллом Гейтсом, розглядає можливість побудови до 5 нових комерційних установок до 2035 року. Однак для цього компанії необхідні «національні інвестиції».

#nuclear_digest

THEA

ℹ️ Дайджест міжнародних новин атомної галузі: коротко про головне: 
 
🔹 Urenco нарощує потужності зі збагачення...

Джерело