“Герої вмирають, вони помирають за нас”. В Україні на фоні саміту НАТО вийшов важкий кліп

  • Автор допису:

Сьогодні, 12 липня, на фоні новин і подій другого дня саміту НАТО, який проходить у Вільнюсі, в Україні вийшов дуже важкий емоційний кліп “Герої вмирають / Heroes die”.

Пісня та сам кліп адресований як українцям, так і іноземцям (має субтитри 21 мовою світу). Покликання цього відео та пісні – нагадати про величезну ціну, яку платить український нарід, українська нація, за волю і за право жити на своїй землі, за цінності свободи і демократії, які сповідує Європа. Поки на полях саміту обговорюють коли можуть почати навчання українських пілотів, чи можуть дати літаки F-16 через півроку чи рік, коли і як швидко чи повільно давати зброю, чи приймати Україну в НАТО і давати гарантії безпеки після війни? – українці віддають найцінніше вже зараз, віддають свої життя, які неможливо повернути, чи відновити через рік, чи потім, коли буде політична воля Альянсу.

Також пісня стосується і внутрішньої аудиторії. В Україні всі знають гасло “Герої не вмирають”, яке окреслює, що герої не вмирають у пам’яті народу і живуть в ній вічно. Проте, сенс цього гасла, яке повторюється щодня, поступово переродився у якийсь формалізм і зробив суспільство більш легковажним.

Тому відома волонтерка та ветеранка російсько-української війни Анастасія Шевченко (“Стасік”), яка і зараз бере участь у спротиві російській агресії, записала нову пісню “Герої вмирають / Heroes die”, присвячену всім полеглим героям, відомим та невідомим, а також їх близьким.

Герої завжди живуть в наших серцях і думках, але вони, на жаль, вмирають, залишаючи пустки в душах тих, кому вони були справді дорогі. Але саме це і є найбільшою та найціннішою жертвою – бо життя вони віддають для того, щоб українці могли жити й будувати власну країну.

Авторка слів пісні – Саша Кладбіще, відома також композицією “Не плач, мала”.

Нагадаємо, що попередня композиція Анастасії, “Колискова для ворога”, була адресована російським окупантам, що прийшли на українську землю.

Читайте також на InformNapalm

Поширення і передрук з активним посиланням на джерело вітаються. (Creative Commons — Attribution 4.0 International — CC BY 4.0). Підписуйтесь на сторінки міжнародної розвідувальної спільноти InformNapalm в соцмережах  Facebook / Тwitter / Telegram Slate (Sl8).

InformNapalm не отримує жодної фінансової підтримки від урядів чи донорів. Забезпечувати роботу сайту допомагають лише волонтери спільноти та наші читачі. Ви також можете стати одним з волонтерів спільноти. Просимо вас також підтримати розвиток унікального волонтерського розвідувального ресурсу InformNapalm внесками через buymeacoffee.

Джерело