​​Сергій Зорський був ефективним командиром розрахунку на самохідній артилерійській установці

​​Сергій Зорський був ефективним командиром розрахунку на самохідній артилерійській установці. На його рахунку – успішно відпрацьовані цілі. Сергій мав досвід участі у бойових діях під час АТО, боронив Україну і після повномасштабного російського вторгнення.

Загинув 52-річний воїн внаслідок артилерійського обстрілу у селі Червона Криниця на Запоріжчині 8 червня цього року.

Зорський був родом із Запоріжжя. Вивчився на інженера-будівельника у Запорізькому будівельному технікумі, був фахівцем своєї справи. Він брав участь у будівництві багатьох об’єктів у Запоріжжі, серед яких Запорізький трансформаторний завод, ПрАТ «Плутон», завод «Перетворювач», ТОВ «Запорізький титано-магнієвий комбінат», бізнес-центр «Eco Tower» і так звані вежі-близнюки «Four Points by Sheraton» на бульварі Шевченка.

2014-го Сергія мобілізували до Збройних сил України для протидії російській військовій агресії на Сході. На збори була лише ніч. Він виконував бойові завдання у Донецькій області, зокрема під Волновахою.

«Сергій ніколи не втомлювався! Не зважаючи на свої хронічні хвороби, зароблені в АТО, він ніколи не скаржився. Як би не було важко, він робив усе, що треба було робити, і навіть більше», – згадує дружина Ольга Зорська.

15 вересня 2015 року Сергія демобілізували, він повернувся додому й пішов вчитися.

У 2016-му отримав нагороду: медаль Президента України «За участь в Антитерористичній операції». У 2018-му – закінчив Запорізьку державну інженерну академію за спеціальністю «Будівництво та цивільна інженерія», отримавши диплом магістра з відзнакою.

Але з повномасштабним вторгненням довелося відкласти улюблену справу та знову стати на захист країни.

«Тато був непересічною особистістю. Він поєднував в собі феноменальні обчислювальні на інженерні навички, сильний вольовий характер, принциповість, чесність та разом з тим турботливість, яскраве почуття гумору, харизму та артистизм. Він був опорою для всіх – виключного рівня спеціаліст на роботі, надійний побратим товаришам на фронті, а сім’я завжди могла на нього покластися. Він міг би ще багато чого створити, але росіяни забрали його в нас і в України», – розповідає донька Софія Зорська.

З початком повномасштабного вторгнення РФ Сергій як резервіст 1-ї черги вирушив у військкомат. Цього разу на збори дали півтори години. Але все було напоготові, залишилося деяке спорядження з часів АТО. Після розподілу його направили до Національної гвардії України до складу гаубичного самохідно-артилерійського дивізіону та як людину з досвідом одразу відправили на передову у Запорізькій області, де йшли запеклі бої. Він показував чудові результати, тому указом Президента України у 2022 році старшого сержанта Зорського нагородили орденом «За мужність» III ступеня.

У військового залишилися дружина Ольга та донька Софія.🖤🇺🇦
#FightForUkraine

​​Сергій Зорський був ефективним командиром розрахунку на самохідній артилерійській установці

Джерело