ℹ️ Дайджест міжнародних новин атомної галузі: коротко про головне: 🔹 Південнокорейська компанія Daewoo Engineering &amp

ℹ️ Дайджест міжнародних новин атомної галузі: коротко про головне:

🔹 Південнокорейська компанія Daewoo Engineering & Construction підписала меморандум про взаєморозуміння з ERBUD – третьою за величиною будівельною компанією Польщі – щодо реалізації нових проєктів, зокрема будівництво атомних електростанцій.

🔹 Рівень потужності на третьому блоці АЕС Mochovce збільшено до 75%. Реактор ВВЕР-440 був підключений до мережі на початку лютого 2023-го, тестовий запуск на 100% потужності має вібдутись у вересні-жовтні цього року.

🔹 Франція та Індія розширюють співпрацю щодо малих модульних реакторів. Таке рішення ухвалили під час зустрічі в Парижі між прем’єр-міністром Індії Нарендрою Моді та президентом Франції Еммануелем Макроном.

🔹 Корейська компанія Korea Hydro & Nuclear Power (KHNP) запустила першу в світі систему для запобігання форс-мажорним ситуаціям на атомних електростанціях – Technical Specification Operator Support System (TOSS). Розробка пройшла тримісячну експлуатаційну апробацію на енергоблоках атомної електростанції Shin Wolsong і скоро буде впроваджена на всіх АЕС країни.

🔹 У Токіо презентували робота, який  використовуватиметься для видалення розплавленого ядерного палива з реактора №2 АЕС Фукусіма-1. Тестове видалення кількох грамів уламків ядерного палива відбудеться вже цього року.

#nuclear_digest

THEA

ℹ️ Дайджест міжнародних новин атомної галузі: коротко про головне: 
 
🔹 Південнокорейська компанія Daewoo Engineering &amp

Джерело