ℹ️ Дайджест міжнародних новин атомної галузі: коротко про головне 🔹 Лондонська ядерна технологічна компанія Newcleo

ℹ️ Дайджест міжнародних новин атомної галузі: коротко про головне

🔹 Лондонська ядерна технологічна компанія Newcleo, що розробляє реактори четвертого покоління, підписала угоду про співпрацю з італійськими суднобудівною компанією Fincantieri та класифікаційним товариством RINA. Метою співробітництва є проведення техніко-економічного обґрунтування ядерних застосувань у судноплавній галузі.

🔹 Уряд Японії розглядає план фіндопомоги для модернізації непрацюючих АЕС. Закриті після аварії на Фукусімі атомні станції наступного року зможуть брати участь у розподілі фінансової підтримки, щоб отримати кошти на необхідну модернізацію реакторів. Відібрані урядом проєкти матимуть субсидію на 20 років для покриття витрат, щоб відповідати сучасним вимогам.

🔹 Офіційне рішення про продовження експлуатації двох бельгійських АЕС ухвалять у жовтні поточного року. Раніше уряд країни скасував рішення про повну відмову від ядерної енергії до 2025-го і досяг угоди з оператором станцій Engie щодо продовження використання двох енергоблоків Doel 4 і Tihange 3 ще на 10 років.

🔹 Уряд Філіппін працює над законодавчою базою для внесення атомної енергетики в структуру виробництва електроенергії. Згідно з Енергетичним планом на 2023–2050 роки планується створення 2400 мегават ядерної потужності до 2035-го.

🔹 Британська компанія з розробки технології ядерного синтезу Tokamak Energy та японська Sumitomo Corporation домовилися про співпрацю в розробці, впровадженні та нарощуванні комерційної термоядерної енергії в Японії та в усьому світі.

#nuclear_digest

THEA

ℹ️ Дайджест міжнародних новин атомної галузі: коротко про головне 

🔹 Лондонська ядерна технологічна компанія Newcleo

Джерело