#РозбиваємоМіфи Аналізи – це один із інструментів для лікаря, за допомогою якого можна підтвердити чи спростувати діагноз, призначити лікування

#РозбиваємоМіфи 

Аналізи - це один із інструментів для лікаря, за допомогою якого можна підтвердити чи спростувати діагноз, призначити лікування

#РозбиваємоМіфи

Аналізи – це один із інструментів для лікаря, за допомогою якого можна підтвердити чи спростувати діагноз, призначити лікування. Аналізи є безоплатними для пацієнтів, але кожним медичним пакетом передбачено певний перелік – відповідно до специфіки надання медичної допомоги.

📌Наприклад, у центрі надання первинної медичної допомоги можна зробити аналізи, що входять до переліку безоплатних медичних послуг за пакетом “Первинна медична допомога”. Зокрема, це: загальний аналіз крові з лейкоцитарною формулою; загальний аналіз сечі; рівень глюкози у крові; загальний рівень холестерину. А також швидкі тести на вагітність, на тропонін, на ВІЛ, на вірусні гепатити, на антиген SARS-CoV-2 (тобто COVID-19).
Майбутня мама може зробити усі призначені гінекологом аналізи безоплатно в жіночій консультації, яка має договір за пакетом “Ведення вагітності в амбулаторних умовах”. Також певні аналізи передбачені у пакетах амбулаторної та стаціонарної медичної допомоги, в пакетах з лікування онкологічних захворювань та інших.

📌Якщо пацієнт лікується у стаціонарі, направлення на аналізи не видаються. Вони входять у безоплатний пакет послуг у стаціонарі. За інших умов – необхідне направлення.

Іноді пацієнти переконані, що лікар має виписати е-направлення на всі аналізи, які хоче зробити пацієнт. Але це – неправда.

Електронне направлення виписує лікуючий лікар – або лікар первинної ланки, або вузький спеціаліст, і тільки якщо це потрібно для встановлення діагнозу або призначення лікування. Пацієнт не може вимагати направлення на аналізи за власним бажанням.

❗️Також зверніть увагу, направлення на аналізи виписує той лікар, який призначає ці обстеження❗️ Про це детальніше ми розповідали тут http://surl.li/jqtsg

Джерело