ℹ️ Дайджест міжнародних новин атомної галузі: коротко про головне 🔹 Міністерство енергетики США позитивно…

ℹ️ Дайджест міжнародних новин атомної галузі: коротко про головне

🔹 Міністерство енергетики США позитивно оцінило «критичний» експеримент з натрієвим реактором MCRE від TerraPower. За результатами аналізу оцінки довкілля, будівництво й експлуатація реактора не матимуть «суттєвого впливу на навколишнє середовище чи здоров’я людини».

🔹 Чехія прагне збільшити використання ядерної енергії, тож комунальна компанія CEZ запускає ще один тендер для компаній, які братимуть участь у торгах на будівництво нових реакторів і генераторів на двох наявних атомних електростанціях країни.

🔹 Компанія CFPP, яка керує проєктом будівництва та експлуатації АЕС із шістьма малими модульними реакторами NuScale Voygr, подала заявку до Комісії з ядерного регулювання США (NRC) для отримання дозволу на початок раннього будівництва. Очікується, що воно розпочнеться в середині 2025 року.

🔹 Всесвітня ядерна асоціація (WNA) опублікувала звіт, згідно з яким атомна енергетика зараз забезпечує близько 25% світових енергетичних потреб. Аналіз WNA показав, що глобальний ядерний парк шостий рік поспіль виробляє понад 2500 терават годин електроенергії.

🔹 В Індії розглядають можливість розширення участі приватних компаній у розвитку атомної галузі, адже раніше ним займалася виключно держава. Планується, що компанії розроблятимуть малі модульні реактори, щоб декарбонізувати індійську промисловість.

#nuclear_digest

THEA

ℹ️ Дайджест міжнародних новин атомної галузі: коротко про головне 

🔹 Міністерство енергетики США позитивно...

Джерело