ℹ️ Дайджест міжнародних новин атомної галузі: коротко про головне 🔹 У Швеції хочуть впровадити перший в Європі парк малих модульних реакторів

ℹ️ Дайджест міжнародних новин атомної галузі: коротко про головне

🔹 У Швеції хочуть впровадити перший в Європі парк малих модульних реакторів. Компанія з розробки проєктів малих модульних реакторів (ММР, англ. – SMR) Kärnfull Next (KNXT) оголосила про плани розгорнути на промисловому майданчику Studsvik перший інноваційний парк ММР. Його планують розмістити на східному узбережжі Швеції та вже на початку 2030-х років ввести в експлуатацію.

🔹 Westinghouse оголосила про створення центру передового досвіду з виробництва палива із низькозбагаченим ураном (LEU+). Як запевнили в американській компанії, очікується, що попит на LEU+ паливо зі збагаченням 5–10% протягом найближчих років суттєво зросте завдяки збільшенню виробництва електроенергії.

🔹 Oklo та Centrus Energy підписали Меморандум про взаєморозуміння щодо впровадження реакторних установок нового покоління на основі високопробного низькозбагаченого урану (HALEU). Підприємство, яке займатиметься їхньою розробкою, планують розмістити в Південному Огайо, США.

#nuclear_digest

THEA

ℹ️  Дайджест міжнародних новин атомної галузі: коротко про головне 

🔹 У Швеції хочуть впровадити перший в Європі парк малих модульних реакторів

Джерело