⚡️⚡️⚡️ Президент Енергоатома Петро Котін та народні депутати України відвідали Хмельницьку АЕС

⚡️⚡️⚡️ Президент Енергоатома Петро Котін та народні депутати України відвідали Хмельницьку АЕС

2 вересня 2023 року відбулась робоча поїздка на ХАЕС президента ДП «НАЕК «Енергоатом» Петра Котіна. До нього приєдналися члени підкомітету з питань ядерної енергетики та ядерної безпеки Комітету з питань енергетики та ЖКП Верховної Ради України.

В межах цієї поїздки народні депутати України відвідали навчально-тренувальний центр, де ознайомилися з роботою атомного енергоблоку на прикладі повномасштабного тренажеру, а також машинну залу одного з блоків. Крім того, парламентарі оглянули повітряну лінію, яка з'єднує українську та європейську енергосистеми.

Разом з Президентом Енергоатома народні депутати проінспектували хід проєктних і ремонтно-відновлювальних робіт з добудови 3-го та 4-го енергоблоків ХАЕС.

За словами Петра Котіна, роботи на майданчиках тривають відповідно до затверджених графіків й наразі вже можна побачити суттєві зміни в добудові. Стан будівельної готовності енергоблоку №3 нині оцінюється в 75%, а №4 – у 28%.

Президент НАЕК також повідомив присутнім, що попри повномасштабне вторгнення росії в Україну Енергоатом та Westinghouse посилюють співпрацю і продовжують реалізацію спільних проєктів, одним з яких є зведення на майданчику Хмельницької АЕС енергоблоків №5 та №6 за американською технологією АР1000.

Він наголосив, що будівництво цих енергоблоків значно посилило б енергетичну безпеку України.

Водночас Енергоатом готується розпочати власне виробництво компонентів ядерного палива й у 2023-му вийти на промислове виробництво хвостовиків, а 2024 року – головок для паливних касет. Як зауважив Петро Котін, вже у 2026 році Компанія завершить створення власної лінії із повним циклом виробництва ядерного палива. Відтоді, підкреслюють в Міненерго, українські АЕС забезпечуватимуться вітчизняним ядерним паливом на 50% від їхньої річної потреби.

Своєю чергою парламентарі запевнили, що сприятимуть зміцненню та розбудові вітчизняної енергетичної галузі, головну роль у чому відіграватиме Енергоатом.

А ще на майданчику Хмельницької АЕС відбулося виїзне засідання підкомітету з питань ядерної енергетики та ядерної безпеки Комітету з питань енергетики та ЖКП Верховної Ради України.

#новини_компанії #ХАЕС

THEA

⚡️⚡️⚡️ Президент Енергоатома Петро Котін та народні депутати України відвідали Хмельницьку АЕС
Енергоатом 🇺🇦 – Telegram
⚡️⚡️⚡️ Президент Енергоатома Петро Котін та народні депутати України відвідали Хмельницьку АЕС 2 вересня 2023 року відбулась робоча поїздка на ХАЕС президента ДП «НАЕК «Енергоатом» Петра Котіна. До нього приєдналися члени підкомітету з питань ядерної енергетики…

Джерело