Церква дружня до дитини

Усі ми приходимо в цей світ з дарованою Богом гідністю. І цю гідність ми маємо плекати протягом усього життя як до самого себе, так і до ближнього. Також відповідне ставлення хочемо мати з боку суспільства та інституцій, в яких перебуваємо – живемо.

Найчутливішими в цьому плані є діти. Вони потребують відповідального дорослого, який дбатиме, формуватиме відчуття безпеки, навчатиме і створюватиме належні умови для розвитку особистості з усвідомленим почуттям гідності. Особливо важливе місце займає середовище, в якому дитина росте і розвивається. Воно має бути комфортним, цікавим і, що головне, безпечним або дружнім до дитини, як ми це називаємо.

Церква дружня до дитини

Проєкт “Монастирський КіТ” (катехизація і творчість): організація катехитично-мистецького простору для катехизації та творчих занять при храмі св.Йосифа Обручника при монастирі сестер милосердя св.Вінкентія у Львові

Дитинство наших дітей минає в різних середовищах та інституціях. Це і сім’я, і освітні заклади, а також Церква. Особливо тут, у Галичині.

Дітей до церкви приводять батьки змалечку. Одні діти бавляться в храмі тихенько під час Служби Божої, другі беруть участь в літургії, треті сплять, є такі, що вередують, а є такі, яким нецікаво: вони не розуміють, що відбувається довкола, і змучені батьки мусять їх розважати чи заспокоювати.

Отже, постає низка питань:…

Повністю матеріал читайте незабаром в паперовій або електронній версії журналу

Джерело