13 українських дітей повернулися з тимчасово окупованих територій, зокрема Луганщини

13 українських дітей повернулися з тимчасово окупованих територій, зокрема Луганщини.

Команда Благодійного Фонду "Save Ukraine" допомогла повернутися ще 13 дітям з окупованих територій Херсонщини, Луганщини та Запорізької області.

Кожна дитина має свою травмуючу історію. Так, Олесю мама приховувала від окупаційної влади та односельчан цілий рік, аби ніхто не дізнався, що дівчинка живе з нею, й не примусив її навчатися в російській школі.

Микиту, Сашка й Андрія батьки відвезли до бабусі й дідуся на лівий берег Херсонщини, де тоді було безпечніше. Але після звільнення правобережжя родина опинилася розірваною. Батьки чекали деокупацію, щоб забрати дітей, але зрозуміли, це буде не скоро.

Розлучені батьки Поліни, Тараса й Матвія після початку повномасштабної війни зайняли різні позиції: мама боляче переживала за Україну, а тато став проросійським. І саме тато дав мамі заборону на виїзд дітей з території росії. Там, в окупації, дітей примушували ходити в російську школу, й погрожували мамі позбавити її батьківських прав.

Усього за результатами 11 рятувальних місій на підконтрольну Уряду України територію організація повернула вже 176 дітей.

Джерело