ℹ️ Дайджест міжнародних новин атомної галузі: коротко про головне 🔹 На Філіппінах компанія Meralco запустила стипендіальну програму

ℹ️ Дайджест міжнародних новин атомної галузі: коротко про головне

🔹 На Філіппінах компанія Meralco запустила стипендіальну програму, за якою студенти будуть відправлятися за кордон для вивчення ядерної енергетики з метою сприяння інтеграції атомної енергетики в енергетичний портфель країни. Навчання планується в університетах США, Канади, Кореї, Японії та Франції.

🔹 Японська компанія Chubu Electric Power Co оголосила, що збирається інвестувати в американського розробника малих модульних реакторів (SMR) NuScale Power.

🔹 Румунія стане однією з перших країн за межами США, яка впроваджуватиме технологію малих модульних ядерних реакторів (SMR). Партнерство між Румунією та США базується на проєкті Phoenix, у межах якого ММР розмістять на місці старих електростанцій, що працюють на вугіллі.

🔹 Британський розробник у галузі ядерної енергетики MoltexFLEX оголосив, що «суттєво вдосконалив» конструкцію свого реактора Flex на розплавах солей, забезпечивши 50% збільшення вихідної потужності з 40 МВт/16 МВт до 60 МВт/24 МВт.

🔹 Компанія BWX Technologies Inc. оголосила про укладення контракту з енергетичним управлінням штату Вайомінг (США) для оцінки можливості розгортання малих модульних реакторів. BWXT також виконуватиме інженерні роботи для подальшого проєктування своєї інтегрованої системи мікрореакторів «BANR».

🔹 Індонезійська енергетична компанія Pertamina NRE підписала меморандум про взаєморозуміння з данською компанією Seaborg щодо розгортання компактного реактора на розплавах солей (CMSR) Seaborg Power Barge в Індонезії.

#nuclear_digest

THEA

ℹ️ Дайджест міжнародних новин атомної галузі: коротко про головне 
  
🔹 На Філіппінах компанія Meralco запустила стипендіальну програму

Джерело