ℹ️ Дайджест міжнародних новин атомної галузі: коротко про головне 🔹 GE Hitachi Nuclear Energy стала першим корпоративним…

ℹ️ Дайджест міжнародних новин атомної галузі: коротко про головне

🔹 GE Hitachi Nuclear Energy стала першим корпоративним партнером Net Zero Nuclear – ініціативи, покликаної сприяти співпраці між державним і приватним секторами з метою потроєння глобальних ядерних потужностей.

🔹 Морська галузь вивчає можливість використання ядерного палива для живлення комерційних суден, оскільки розвиток атомних технологій відкриває нові можливості.

🔹 Комісія з ядерного регулювання США прийняла для розгляду заявку Kairos Power на дозвіл на будівництво (CPA) Hermes 2 – демонстраційної установки для підтримки розробки технології високотемпературного реактора (KP-FHR).

🔹 EDF створила нову британську інженерну філію для прискорення будівництва АЕС Hinkley Point C у Сомерсеті. Очікується, що експлуатація станції розпочнеться в 2027 році.

🔹 Шведська компанія Vattenfall розпочала процес з придбання землі поблизу існуючої атомної станції Ringhals для будівництва нових реакторів.

#nuclear_digest

THEA

ℹ️ Дайджест міжнародних новин атомної галузі: коротко про головне 

🔹 GE Hitachi Nuclear Energy стала першим корпоративним...

Джерело