ℹ️ Дайджест міжнародних новин атомної галузі: коротко про головне 🔹 Міністерство енергетики США повідомило

ℹ️ Дайджест міжнародних новин атомної галузі: коротко про головне

🔹 Міністерство енергетики США повідомило, що розробники наблизилися до завершення проєктування мікрореактора MARVEL і зараз обговорюють закупівлю ключових компонентів для його виготовлення. Реактор може запрацювати вже наприкінці наступного року.

🔹 В Японії відклали перезапуск другого блоку Onagawa з лютого на травень 2024 року, оскільки потрібно більше часу, щоб впровадити заходи пожежної безпеки для електричних кабелів.

🔹 Виробник автобусів Ballymena Wrightbus в межах пілотного проєкту поставить чотири водневі автобуси на атомну електростанцію Sizewell C. У разі успіху планується замовлення до 150 автобусів – і автопарк АЕС стане одним з найбільших парків водневих автобусів у світі.

🔹 Korea Hydro & Nuclear Power Co. пропонує уряду Філіппін навчальну програму для фахівців «атомних» спеціальностей, щоб підготувати країну до активізації національних ядерних енергетичних активів. Навчання буде включене в дорожню карту, яка є частиною техніко-економічного обґрунтування, що корейська компанія розробляє для АЕС Bataan.

🔹 Найбільша бізнесова організація Данії підтримує впровадження ядерної енергетики. В Dansk Industri, що представляє понад 18 тис. підприємств країни, впевнені: «Зелений перехід є настільки терміновим, що Данія повинна запровадити ядерну енергетику».

🔹 Французька Framatome підписала з Краківським університетом AGH угоду про співпрацю стосовно розвитку спільних освітніх програм. Студенти ядерних спеціальностей отримають можливість відвідувати лекції та проходити стажування в компанії, а також брати участь у спільних дослідницьких проєктах.

#nuclear_digest

THEA

ℹ️ Дайджест міжнародних новин атомної галузі: коротко про головне
 
🔹 Міністерство енергетики США повідомило

Джерело