#НашіГерої Сідали в машини і їхали шукати і рятувати людей, яких не могли знайти рідні,

#НашіГерої Сідали в машини і їхали шукати і рятувати людей, яких не могли знайти рідні, – луганський спецпризначенець «Лиман»

Він – капітан поліції, боєць спецпідрозділу КОРД поліції Луганської області. Працюючи слідчим на Донеччині, вирішив приєднатися до команди спецпризначенців. Як і всі кандидати, аби потрапити до Корпусу оперативно-раптової дії, «Лиман» проходив спеціальні випробування.

З дитинства займається одним із видів бойових мистецтв. Неодноразово в складі команди поліції Луганщини виборював призові місця на обласних та загальноукраїнських змаганнях з рукопашного бою.

24 лютого 2022 року поліцейський зустрів у Києві, де на той час перебував у відрядженні. Із перших годин повномасштабного вторгнення спільно з КОРДівцями Київщини став на захист територіальної цілісності: виконував спеціальні завдання з відсічі та стримування збройної агресії проти України.

Після були Луганщина та Донеччина…

У складі зведеного загону ГУНП в Луганській області «Лиман» повернувся до Сєвєродонецька та Лисичанська, де виконував бойові завдання до окупації Луганської області: брав участь в охороні та обороні важливих об’єктів і комунікацій, супроводжував гуманітарну допомогу, військову техніку, здійснював виїзди на місця обстрілів, затримував колаборантів та корегувальників вогню.

Разом із побратимами поліцейський відбивав атаки, а також рятував людей.
«Зв’язку вже не було. Люди, які перебували у безпечних регіонах країни, усіляко намагалися зв’язатися з родичами, які залишалися у «гарячих» точках Луганщини. Іноді тримали зв’язок через нас, просили евакуювати рідних. Ми сідали в машини і просто їхали шукати цих людей. Знаходили, показували відеозаписи їх близьких, де ті просили їх виїжджати. Потім допомагали дістатися евакуаційних автобусів або ж евакуювали самі в більш безпечні райони», – згадує він.

Під час служби в Лисичанську внаслідок ракетного удару окупаційних військ рф поліцейського було поранено.

Наразі він несе службу на одному з найгарячіших напрямків, де у складі зведеного загону спільно з побратимами виконує бойові завдання: «Працюємо далі, боремося і наближаємо нашу Перемогу».

Джерело