ℹ️ Дайджест міжнародних новин атомної галузі: коротко про головне 🔹 Національна комісія з атомної енергії…

ℹ️ Дайджест міжнародних новин атомної галузі: коротко про головне

🔹 Національна комісія з атомної енергії Аргентини (CNEA) і Французька комісія з альтернативних джерел енергії та атомної енергії (CEA) підписали угоду про співпрацю щодо мирного використання ядерних технологій. Співпраця включатиме обмін інформацією, взаємні візити, організацію семінарів і практикумів, а також спільні дослідження та технічне співробітництво.

🔹 Делегати конференції Всесвітньої асоціації операторів атомних електростанцій (WANO) підтвердили свою прихильність місії асоціації та довгостроковій стратегії 2023–2030. Досягли домовленості зосередитись на наданні більшої підтримки малоефективним атомним електростанціям і підвищити їхні безпеку та надійність.

🔹 МАГАТЕ заявило, що нові промислові технології скорочують час будівництва АЕС та спростовують твердження, що атомні електростанції зводяться надто довго. За даними Агентства, реалізація нещодавніх великомасштабних ядерних проєктів тривала від шести до десяти років із використанням методів модульної конструкції, уроків, отриманих із попереднього досвіду, та ранньої взаємодії з регулятором, що має вирішальне значення для прогресу.

🔹 В Британії відкрили навчальний центр, покликаний революціонувати розвиток ядерних навичок. Навчальний центр Glove Box допомагатиме підвищенню кваліфікації операторів атомних електростанцій.

🔹 Корінні народи Канади підписали угоду про акціонерний капітал з розробниками малих модульних реакторів. Громади вкладатимуть кошти у розвиток компаній, що розробляють ММР, і отримуватимуть вигоду, коли акції цих компаній зростатимуть.

#nuclear_digest

THEA

ℹ️ Дайджест міжнародних новин атомної галузі: коротко про головне
 
🔹 Національна комісія з атомної енергії...

Джерело